SBK Avusturya'da hakim karşısına çıktı: Tutukluluğu devam edecek

SBK Avusturya'da hakim karşısına çıktı: Tutukluluğu devam edecek

ABD kara para aklama soruşturması nedeniyle hakkında çıkarılan "yakalama" kararı sonrası Avusturya'da tutuklanan ve Türkiye ile ABD'nin iade talebinde bulunduğu Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'nın Wels şehrinde bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Avusturya'da hakim karşısına çıkan Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluğu 5 Ağustos'a kadar uzatıldı. Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger, “Müvekkilimin ifadesine başvuruldu. Suçlamalardan ziyade iade talepleriyle ilgili ve müvekkilimin tutukluluğu 5 Ağustos’a kadar uzatıldı” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) kara para aklama soruşturması nedeniyle hakkında çıkarılan "yakalama" kararı sonrası Avusturya'da tutuklanan ve Türkiye ile ABD'nin iade talebinde bulunduğu SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'nın Wels şehrinde bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Korkmaz'ın "kaçma ihtimali ve suçun ağırlığı" nedeniyle mahkeme tutukluluk süresini 5 Ağustos'a kadar uzattı. Duruşmayla ilgili salon önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Korkmaz'ın avukatı Volkan Dülger, duruşmanın kapalı görüldüğünü, Türkiye ve ABD'den hiçbir yetkilinin bulunmadığını söyledi.

'BELGELER BEKLENECEK'

ABD ve Türkiye’den gelecek belgelerin tam olarak gelmediğini ve bunların incelenmesi gerektiği için bu sürenin uzatıldığını dile getiren Dülger, Korkmaz’ın Wels’te tutuklu kalacağı belirtti. Mahkemede Korkmaz’ın serbest bırakılmasının istendiğini dile getiren Dülger, “Bu bir duruşmaydı. Müvekkilimin sağlık ve moral durumu son derece iyi. Özellikle ben de sordum. Herhangi bir sorunu yok” dedi.

'GÖNDERİLME İHTİMALİ YÜZDE 50 - YÜZDE 50'

Volkan Dülger, Korkmaz’ın gönlünden geçenin Türkiye’ye iade edilmesi olduğunu da vurguladı. Dülger, “Hukukçu olarak, Türkiye ya da ABD’ye gönderilmesi ihtimali yüzde 50-yüzde 50” dedi.

İDDİANAMEDE NE VAR?

ABD'de hazırlanan iddianamede, Sezgin Baran Korkmaz hakkında dolandırıcılık yoluyla 133 milyon dolardan fazla parayı akladığı ve paranın Türkiye ve Lüksemburg’daki hesaplarda bulunduğu belirtilmişti. İddianamede Korkmaz aleyhine kara para aklama, elektronik araçlarla mali dolandırıcılık ve resmi incelemeyi engelleme suçları yöneltilmişti.

Haziran ayının son haftalarında Avusturya’da yakalanan ve tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD ve Türkiye iade talebinde bulunmuştu.