Sayıştay, Şehir Hastaneleri'nin tadilatlarıyla ilgili süreci denetleyememiş

Sayıştay, Şehir Hastaneleri'nin tadilatlarıyla ilgili süreci denetleyememiş

Sayıştay, Sağlık Bakanlığı 2018 Yılı Denetim Raporu'nu yayımladı. Yayımlanan raporda "istenen ihale dokümanının Sayıştaya verilmemesi" nedeniyle denetimlerin yapılamadığı bildirildi..

İleri Haber

Sayıştay tarafından yayımlanan Sağlık Bakanlığı 2018 Yılı Denetim Raporu'nda birçok skandal bir durum dikkat çekti.

Rapora göre istenilen ihale dökümanları Sayıştay'a verilmediği için Sayıştay tarafından, ihaleleri alan ilgili kurumların yaptıkları tadilatların sözleşmelere uygunluğu belirlenemedi.

Yayımlanan raporda “Sözleşmelerin tadil edildiği yapılan denetimlerde anlaşılmış olup, istenen ihale dokümanının Sayıştay'a verilmemesi nedeniyle sözleşme tadilatları ile bu tadilatlara ilişkin sürecin sözleşme ve eklerine uygun yapılıp yapılmadığına yönelik tespit mümkün olmamıştır." denildi.

Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı 2018 Yılı Denetim Raporu'ndaki bir başka durum ise, Elazığ'daki hastanede olmayan birim için garanti bedeli ödendiğine ilişkin açıklama.

Raporda, "Elazığ Şehir Hastanesinde tüp bebek birimi bulunmamasına rağmen, laboratuvar hizmetleri altında tüp bebek birimi için garanti bedeli ödendiği" ifadelerine yer verildi.

 

DAHA FAZLA