Saya işçileri: İşçiler bir kez sokağa çıktı, devamı mutlaka gelecektir

Saya işçileri: İşçiler bir kez sokağa çıktı, devamı mutlaka gelecektir

Adana'da greve çıkan binlerce saya işçisinin, zam talepleri büyük ölçüde karşılandı. İşçiler bununla yetinmeyeceklerini belirtirken, grev ve direnişlerin tüm işçi mücadelesini büyüttüğünü ekledi.

İleri Haber- Adana

Adana'da kriz bahane edilerek talep ettikleri yüzde 40 zammı alamadıkları için greve çıkan saya işçileri, süreci ve taleplerini anlattı.

Firmaların yüzde 10 zam talebini kabul etmeyen ve greve çıkan işçiler, patronların krizle yaşayan emekçilerin hakkını gözetmemesine oldukça öfkeli olduklarını dile getirirken, devam eden işçi grevleri ve mücadelelerinin mutlaka kazanımla sonuçlanacağı inanıyorlar.

Ayakkabı imalatında önemli bir yer tutan saya işçileri, usta- çırak ilişkisiyle atölyeler ve küçük fabrikalarda çalışıyor. Atölye çalışanlarının sosyal güvencesi olmadığını, dükkan kirası ve faturalar gibi tüm masrafların kendileri tarafından karşılandığı anlatan işçiler ekonomik kriz altında bu koşullarda yüzde 10 zamla geçinmenin imkansız olduğunu da sözlerine ekliyor.

'İŞÇİLER BİR KEZ SOKAĞA ÇIKTI, DEVAMI MUTLAKA GELECEKTİR'

Sayacılar Derneği'nin öncülüğünde başlayan grevin heyecanlı bir atmosferle örüldüğünü aktaran işçiler, yüzde 40 zam talebiyle başlayan grevin işçi sınıfı açısından önemini ise şöyle ifade ediyorlar:

“Son iki ayda havalimanı direnişi‚ Flormar direnişi‚ Migros işçilerinin grevi ve yerellerdeki  direnişler bazı şeylerin başlangıcı. Kazanımla sonuçlanan grev ve direniş ise işçiler için umut kaynağı. İşçiler bir kere sokağa çıktı, devamı mutlaka gelecektir.”

Şu an için zam taleplerinin yüzde 15- 30 aralığında karşılandığını söyleyen işçiler, işçiler için bunun bir kazanım olduğunu fakat yeterli olmadığını da dile getiriyor. Daha örgütlü ve dirençli grevlerin yaratılması için dernek ve sendikaların dışında da mücadele edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.