'Savunma'ya özgürlük: Tüm tutuklu avukatlara tahliye

'Savunma'ya özgürlük: Tüm tutuklu avukatlara tahliye

ÇHD ve HHB avukatlarının tutuklu yargılandığı davadan karar çıktı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yargılandığı duruşmanın 5. Gününde tahliye kararı çıktı.

İlk dört duruşması Bakırköy Adliyesi’nde görülen duruşmanın son duruşmasının Silivri Hapishanesi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülmesine karar verilmişti.

Müdafi savunmalarının ardından açıklanan ara kararda tutuklu bulunan tüm avukatlar tahliye edildi.

Mahkeme, suç vasfının değişmiş olması, tutuklamanın tedbir olması, sanıkların avukat olması, tutuklulukta geçen süre ve AİHM içtihatlarını dikkate alarak adli kontrol uygulamasıyla tüm sanıkların tahliyesine karar verdi.

Yakalaması gerçekleşmeyen Günay Dağ ve Oya Aslan hakkındaki yakalama kararının devam ettiğini belirten mahkeme başkanı bir sonraki celse gizli tanıkların dinlenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 19-20 Şubat tarihlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

Mahkeme, “örgüt yöneticiliği” suçlaması yöneltilen Barkın Timtik ve Özgür Yılmaz’a uygulanacak adli kontrolleri pazartesi günleri imza ve yurtdışı çıkış yasağı olarak belirledi

'KAÇMA ŞÜPHESİ VAR DENDİ, BİZİ ÖLDÜRSENİZ ÖLÜMÜZ BU TOPRAKTA YATACAK'

Savunmanın yargılandığı davada avukatlar, dosyada gizli tanık ifadesi olarak yer alan suçlamalara tepki gösterirken kendilerinin sivil polisler tarafından açıkça tehdit edildiği bir duruşma yaşandığını söyledi.

17 avukatın tutukluluk halinin devamını isteyen savcı mütalaası sonrası söz alan Av. Selçuk Kozağaçlı “Savcı beni kaçma şüphesiyle sevk etmeye çalıştı. Onursuzlaşma, yöneticilikten sevk et dedim. Ben yöneticilikten açtığınız davada mı kaçacağım? Bizi öldürseniz ölümüz bu toprakta yatacak” dedi.