Savunma yargılanıyor: 3 kuşak tutukluyuz!

Savunma yargılanıyor: 3 kuşak tutukluyuz!

Savunmanın yargılanması 3. günde de devam ediyor. Avukatlar, görev yeri olan savunma kürsüsünde değil, sanık kürsüsünde hakim karşısına çıkıyor.

Merve Akbaş / Bakırköy Adliyesi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu'na (HHB) bağlı 17’si tutuklu 20 avukatın yargılanmasına Bakırköy Adliyesi’nde bugün de devam ediliyor.

İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün Somalı ailelerin avukatlığını üstlenen Selçuk Kozağaçlı da savunma yapacak.

Duruşmalar 14 Eylül’e dek sürecek.

DAVAYA YOĞUN İLGİ

Davayı, TİP Kurucu Meclis üyesi ve HDP Milletvekilleri Erkan Baş ile Barış Atay, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, basın, birçok demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi takip ediyor.

'KİTAP GİRMİYOR AMA UYUŞTURUCU SERBEST'

Bugünlü duruşmada ilk sözü alan Yüksel Direnişi avukatlarından Engin Gökoğlu "İçeriye kitap almamıza izin verilmiyor ama uyuşturucu giriyor" dedi. Gökoğlu, Cezaevi Müdürünün herhangi bir yaptırımda bulunmadığını ifade etti.

AKP YÜKSEL DİRENİŞİ'NDEN 694 BİN LİRA KAZANMIŞ!

Avukat Gökoğlu’nun sözlerindeki en dikkat çeken nokta ise Yüksel Direnişi kapsamında yapılan eylemlere kesilen para cezalarına ilişkin kısım oldu.
Gökoğlu’nun verdiği verilere göre eylemlere toplamda 694 bin TL para cezası kesilmiş. 

‘SAVUNMA 3 KUŞAKTIR TUTUKLU’

Gökoğlu beyanlarının devamında , "Ben Selçuk Kozağaçlı'nın (ÇHD Başkanı) stajyer avukatıydım. Meslekte 10'uncu yılım, Selçuk Abi 2013 yılında tutuklandığında onun avukatlığını yapmıştım, şimdi benim stajyerim Ayşegül Hanım avukat oldu, o da burada tutuklu. Biz 3 kuşak avukat burada tutukluyuz" dedi. Avukatın bu sözleri salonda alkışla karşılandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı ise salona uyarıda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD); OHAL kapsamındaki 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 22 Kasım 2016’da kapatılmıştı. ÇHD’li ve HHB'li avukatlar, aralarında eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Soma Davası, Berkin Elvan Davası ve KHK ile ihraç edilen emekçilerin davaları gibi birçok önemli kamu davası için mücadele ediyorlardı. Aralarında ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu avukatlar, geçtiğimiz yıl yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Avukatlara yönelik cezaevinde de birçok hukuksuz uygulama da gündeme gelmişti.