Savcının Müyesser Yıldız'ı tutuklama talebine ret

Savcının Müyesser Yıldız'ı tutuklama talebine ret

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın tahliyesi kararına karşı yapılan itiraz, iki mahkeme tarafından da reddedildi.

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın tahliyesi kararına karşı Cumhuriyet Savcısı İrfan Sert’in yaptığı itiraz, iki mahkeme tarafından da reddedildi. Mahkeme Yıldız’ın kaçma şüphesinin olmadığını ve toplanmış olması nedeniyle delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını belirterek, “Tahliye kararı yasa ve usule uygun” dedi.

Anka Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhuriyet Savcısı İrfan Sert’in Yıldız’ın tahliyesine itiraz ettiği ancak itirazının Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği öğrenildi. Savcı Sert’in bu karara da itiraz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi de Müyesser Yıldız’ın tutuksuz yargılanmasının yasaya uygun olduğunu bildirdi. Mahkeme Yıldız’ın kaçma şüphesinin olmadığını ve toplanmış olması nedeniyle delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını belirterek, “Tahliye kararı yasa ve usule uygun” dedi.

Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Astsubay Erdal Baran’ın 'Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama' iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 Kasım’da yapılmıştı. Mahkeme, 155 gün tutuklu kalan gazeteci Yıldız’ın tahliyesine karar vermişti.