Savcılık soruşturma açarken Soylu: ‘Ben bakanım sordum, böyle bir şey yok’

Savcılık soruşturma açarken Soylu: ‘Ben bakanım sordum, böyle bir şey yok’

Savcılık siyasi cinayetlerle ilgili soruşturma başlatırken, Bakan Soylu, “İçişleri Bakanıyım sordum, böyle bir siyasi cinayet istihbaratı yok” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, siyasi cinayet ve suikast iddialarına ilgili olarak “İçişleri Bakanıyım sordum, böyle bir siyasi cinayet istihbaratı yok. Bu bir FETÖ taktiğidir” dedi.

Bakan Soylu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Devlet ciddi insanların iştigal ettiği bir alandır. Bu ülke size ana muhalefet liderliği vermiş. Bu insanlara acıyorum. Aynı işler daha önce ben dinleniyorum diye gündem olmuştu. Hani dinleniyordun, devleti töhmet altında bırakıyorsun. Lafı sadece ortaya bırakıp akılları bulandırmaya çalışıyorsun. Faili cinayetler defterinin kapatıldığı bir dönemdeyiz. FETÖ taktiklerinden vazgeçmeli ve hayır bizde belge yok şunun bunun sözlerini aktardım demek son derece yanlış bir davranıştır. Siyasi hırsınızla bu ülkeye yazık etmeyin.”