‘Savcılığa çıkartılmazsam su ve şekeri keseceğim’

‘Savcılığa çıkartılmazsam su ve şekeri keseceğim’

Gözaltına alınan ÇHD Genel Başkanı Kozaağaçlı "4 gün içerisinde savcılığa çıkartılmazsam su ve şekeri keseceğim" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı dün gözaltına alınarak İstanbul’daki Vatan Emniyeti’ne götürüldü.

Açlık grevlerinin 247’inci gününü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın avukatı ve kendisi de açlık grevinde olan Kozağaçlı, meslektaşları aracılığıyla; “4 gün içerisinde savcılığa çıkartılmazsam su ve şekeri de keseceğim” dedi.

‘BARO BAŞKANLARININ GÖRÜŞME TALEBİ REDDEDİLDİ’

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, konuyla ilgili olarak bugün iki kez savcılıkla görüşmek istediklerini fakat savcılığın görüşme taleplerini kabul etmediğini söyledi. Duvar’ın haberine göre Yeşil şu bilgileri verdi:

“Selçuk Kozağaçlı gözaltına alındığında açlık grevindeydi. ‘Şayet 4 gün içerisinde savcılığa çıkartılmazsam su ve şekeri keseceğim’ dedi. Kendisi şu an hale emniyette tutuluyor. İki kez savcılıkla görüşmek istedik fakat savcılık görüşmeleri kabul etmedi. Bursa ve Antalya ve başka baro başkanları da savcılıkla görüşmek istedi. Fakat baro başkanlarının bu talebi de kabul edilmedi. Başsavcı vekiliyle de görüşmek istedik o da baro başkanlarının görüşme taleplerini reddetti.”