Savcı, gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı davada hapis cezası istedi!

Savcı, gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı davada hapis cezası istedi!

Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü. Sezer ve Ergün hakkında 3 ayrı suçlamayla 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

İleri Haber

İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve dönemin Sorumlu Müdürü olan mevcut Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine açılan davanın dördüncü duruşmasında mütalaa açıklandı. Ergün ve Sezer hakkında 3 ayrı suçlamayla 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. 

İleri Haber’de İnal’ın rüşvet pazarlığı yaptığı iddialarının yer aldığı tweetlerin haberleştirilmesi gerekçesiyle açılan davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın birlikte kaleme aldıkları "Cendere" isimli kitapta Erdoğan'ın eski avukatının rüşvet pazarlığı yaptığı iddiaları yer alıyordu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e “Gereğini yapacak mısınız?” sorusunu yöneltmişti.

Gazeteci Doğan Ergün ve İzel Sezer hakkında Erdoğan’ın eski avukatı İnal tarafından, davaya konu edilen haber nedeniyle "alenen hakaret", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi" ve "iftira" suçlamalarıyla açılan davada mütalaa açıklandı. Mütaalada söz konusu haberlerin Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın, “şeref, haysiyet ve namusu” ile “toplum içindeki itibarını” zedelediği öne sürüldü.

Öte yandan Ergün ve Sezer’in Türk Ceza Kanunu 133 3-2.Cümle. 125 1, 1254, 267 1, 43/1, 53 maddeleri uyarınca 3 yıl 3 ay 15 günden 11 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Mahkeme heyeti, Ergün ve Sezer'in avukatının savunma için ek süre talep etmesi üzerine duruşmayı 14 Mart tarihine erteledi.