'Savaşa hayır' diyenlere cadı avı devam ediyor

'Savaşa hayır' diyenlere cadı avı devam ediyor

AKP'nin savaş karşıtlarına dönük cadı avı sürüyor. Dün akşamdan bu yana devam eden baskınlarda 91 kişi gözaltına alındı, HDP'li yöneticilerin aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

İleri Haber

Afrin saldırısına sosyal medya üzerinden tepki gösterenlere yönelik cadı avı sürüyor.

Baskınlarda şimdiye kadar Kütahya'da 1, Diyarbakır'da 17, Muğla'da 5, Mardin'de 3, Muş'ta 4, Ankara'da 9, Van'da 6, Ağrı'da 2, Mersin'de 5, Şanlıurfa'da 7, Iğdır'da 5 ve Bingöl'de ise 4 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Menemen, Torbalı, Bayındır, Çeşme ilçeleri ile Manisa ve Denizli illerinde bu sabah saatlerinde yapılan baskınlarda HDP İl Başkanı Çerkez Aydemir'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven de yer aldı.

Ardahan'da ise 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

BODRUM'DA HDP'LİLERE TUTUKLAMA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan HDP Muğla İl Eşbaşkanı Fatoş Ay ve İl Örgütü yöneticisi Mehmet Polat, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamalarıyla tutuklandı. Fatoş Ay ve Mehmet Polat, HDP Ortaca İlçe Örgütü yöneticisi Gülseren Taş, Bodrum İlçe Eşbaşkanı Fesih Aydemir ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi ile birlikte dün gözaltına alınmıştı.

Ağrı'da gözaltına alınan bir kişi de, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.