Savaş medyası Hollywood yıldızını Afrin'de 'öldürdü'

Savaş medyası Hollywood yıldızını Afrin'de 'öldürdü'

Sosyal medyada anonim kimlikli bir kullanıcının yaptığı sahte içerikli paylaşımdan yola çıkan yandaş medya, "ABD'li eski özel kuvvetler askeri Afrin'de YPG saflarında öldürüldü" şeklinde bir haber servis etti.

İleri Haber

TSK'nın cihatçı ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik saldırısı sürerken, yandaş medya da savaş kışkırtcılığına yalan haberlerle devam ediyor.

Twitter'da "Bird Person" adlı bir anonim kimlikli bir kullanıcı, "Eski Amerikan özel kuvvetleri askeri YPG'li Zana Rizgar kod adlı Eddie Bragdon Efrin Buseya dağında yaşanan çatışma esnasında yaşamını yitirdi" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu. 

Söz konusu paylaşım sosyal medyada hızla yayılırken, savaş kışkırtıcılığıyla ünlü A Haber, Aydınlık, Karar, Star, Sözcü gibi medya organları, paylaşımın içeriğini hiçbir şekilde kontrol etmeden bir haber servis etti. Birçok meyda organında haber, neredeyse tamamen aynı ifadelerle şu şekilde yer aldı: "Terör örgütü PKK'ın Suriye uzantısı PYD-YPG saflarında savaşan eski Amerikan Özel Kuvvetler Askeri Zana Ringar kod adlı Eddie Bragdon'un Afrin'deki Burseya Dağı'nda yaşanan çatışmada öldürüldüğü bildirildi".

 

Oysa "Brid Person" adlı kullanıcı hesabının paylaşımda yer alan fotoğraf, ABD'li aktör Bradley Cooper'ın, 2014 yılında yayınlanan "American Sniper" filminden alınan bir görüntüydü. "Troll" adı verilen söz konusu sosyal medya kullanıcısı, daha sonraki paylaşımlarında, kendi yaydığı yanlış bilgiler ile haber yapan yandaş medya ile dalga geçerek, "Kameraya el sallayınahshfhf" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan olay, ABD'li haber dergisi Newsweek'e de konu oldu. Newsweek'in haberinde, sosyal medya kullanıcısının "trolllemesine" yer verilirken, bir yandan da ABD Savunma Bakanlığı'ndan yetkililerin, Afrin'de ABD'li eski askerin öldürüldüğüne yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledikleri aktarıldı.

DAHA FAZLA