Savaş karşıtı hekimler hakim karşısında

Savaş karşıtı hekimler hakim karşısında

TSK'nın Afrin operasyonu sırasında "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamaları nedeniyle haklarında dava açılan TTB yöneticileri 27 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyeleri hakkında " Savaş bir halk sağlığı sorunudur" başlıklı açıklama nedeniyle açılan dava, 27 Aralık'ta Ankara Adliyesi'nde görülecek. 

TSK'nın Afrin operasyonu sırasında yaptıkları savaş karşıtı açıklamayla suçlanan TTB yöneticileri, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada hakim karşısına çıkacak. 

Duruşma öncesi TTB tarafından yapılan basın açıklamasıyla davaya çağrı yapıldı.

'HEKİMLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR'

"Savaşların olmadığı, barış içinde, eşit, adil, sağlık hakkının güvence altında olduğu bir dünyayı özleyen ve bu özlemle çaba harcayan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz" diyen TTB açıklamasında şunlara yer verdi:

"Savaşların ve çatışmalı ortamların insanlık ve toplum sağlığı açısından yarattığı yıkıcı sonuçlar ortadadır. Savaşlar sadece savaşan tarafların değil, öncelikle bebeklerin, gebelerin, kadınların ve yaşlıların olmak üzere bütün toplumun sağlıklı yaşam hakkının elinden alınması demektir. Aynı zamanda tedavi gereksinimi olan kişilerin tedavi olanaklarının ortadan kaldırılması, çevresel sorunların baş göstermesi, açlık, yoksulluk ve ölüm anlamına gelmektedir. Tüm bu nedenlerle hekimlerin savaşlara karşı çıkması “yaşatma sorumluluklarını”nın doğal ve kaçınamayacakları sonucudur. Türk Tabipleri Birliği yakın tarihimizde örneğine çok kez rastlandığı gibi, tüm politik baskılara karşın topluma karşı sorumluluklarından vazgeçmemiş ve uluslararası hekimlik değerlerinin gereğini yerine getirmiştir. "

DAVAYA KİTLESEL KATILIM ÇAĞRISI

TTB düzenlediği basın toplantısında davaya kitlesel katılım çağrısı da yaparak,  "Kitle örgütleri, sendikalar, hekimler ve barış içinde yaşama çabası içinde olan herkesi TTB’ye destek için 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi’ne davet ediyoruz." dedi.
 

DAHA FAZLA