Sarıyer Belediyesi işçilerinden belediye yönetimine: 'Çocuklarımızın aç yatmayacağı günlere uyanmayı umuyoruz'

Sarıyer Belediyesi işçilerinden belediye yönetimine: 'Çocuklarımızın aç yatmayacağı günlere uyanmayı umuyoruz'

İşçilerin sendikalaşma hakkını ve TİS sürecini Yargıtay’a taşıyan Sarıyer Belediyesi yönetimine seslenen işçiler, ''sendikamızla masaya oturun'' çağrısı yaptı.

İleri Haber

CHP’li Sarıyer Belediyesi’nde büyük bir kısmını Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye şirketlerine geçirilen işçilerin oluşturduğu 1700 belediye işçisi, haklarının gasbedilmesine karşı belediye yönetimine seslenerek ''Sendikamızla masaya oturun, toplu sözleşme hakkımızı tanıyın ve Yargıtay'a taşımış olduğunuz davayı geri çekin'' dedi.

696 sayılı KHK ile belediye şirketlerine ve kamu iktisadi teşekküllerine geçişleri yapılan işçilerin Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından bağıtlanan toplu sözleşme süresi 30 Haziran’da sona erdi. Bu zamana kadar yüzde 4’e mahkum edilen işçiler toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinin bir an önce başlamasını istiyor.

Belediyede, büyük bir kısmını KHK ile belediye şirketlerine geçirilen işçilerin oluşturduğu 1700 kişilik Sarıyer Belediyesi işçileri ile 108 kadrolu işçilerin ücretleri arasındaki derin uçurum göze çarpıyordu. DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi işçiler görüşmeler sonucu kadrolu işçilerle talepler etrafında birleştiklerini ve TİS hakları için beraber mücadele vereceklerini söyledi.

'ÇOCUKLARIMIZIN AÇ YATMAYACAĞI GÜNLERE UYANMAYI UMUYORUZ'

Sarıyer Belediyesi işçileri, bugün bir kez daha belediye yönetimine seslenerek şunları söyledi:

Haklarını arayan Sarıyer Belediyesi işçileri olarak, 20.11.2020 tarihinde Sarıyer'in Büyükdere semtinde gerçekleştirdiğimiz sendika toplantımızın hemen öncesinde, Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç tarafından öne sürülen asılsız ihbarlarla işçilerin eylem yapacağı iddia edilmiş ve polis kuvvetleri üzerimize gönderilmiştir.Yalnızca toplu sözleşme hakkını talep eden ve bunun için demokratik kanalları kullanarak toplantılar gerçekleştiren işçiler olarak, Belediye Başkanı Sayın Genç'in bu tutumunu kınıyoruz.
 
Yıllardır haklarımız adına sözler vererek bizleri oyalayan, düşük ücretlerle karda kışta çalıştıran Sayın Şükrü Genç'e bir kez daha sesleniyoruz:

Sendikamızla masaya oturun, toplu sözleşme hakkımızı tanıyın ve Yargıtay'a taşımış olduğunuz davayı geri çekin. 

Resmi verilere göre ülkemizde yoksulluk sınırının 8000 TL'yi bulduğu, açlık sınırının ise 2400 TL'yi geçtiği bir dönemde, bizler vergi dilimi kesintileriyle beraber asgari ücretin dahi altında maaşlar ile çalışan işçileriz. Türkiye'de en düşük ücretlerle çalışan belediye işçileri olarak yokluğu da, yoksulluğu da en iyi yaşayanlarız.

Sayın Şükrü Genç ile diyalog yollarımızın tıkandığı bu noktada, adalet arayışıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun işçilerin yanında olmasını istiyor, CHP yönetiminin de bu mağduriyeti ivedilikle gidermesini talep ediyoruz.

Yıllardır emeğimizi sunduğumuz Sarıyer ilçemizde, çocuklarımızın aç yatmayacağı günlere uyanmayı umuyor, Sarıyer halkımızın da biz, belediye işçilerinin hak arayışına omuz vermesini bekliyoruz.