Sarıgazi'de Suruç Katliamı için basın açıklaması:  Sömürüsüz ve savaşsız bir dünyayı kurana dek mücadelemiz sürecek'

Sarıgazi'de Suruç Katliamı için basın açıklaması: Sömürüsüz ve savaşsız bir dünyayı kurana dek mücadelemiz sürecek'

İstanbul Sarıgazi'de, 2015 yılında Suruç'ta bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 33 genç için basın açıklaması gerçekleştirildi.

IŞİD'in Kuzey Doğu Suriye halklarına saldırılarının ardından bölgeye gıda, kıyafet ve oyuncak götüren ve IŞİD'in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 genç için istanbul Sarıgazi'de bir basın açıklaması düzenlendi. Farklı siyasi parti ve derneklerin katılım gösterdiği açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlerin yüzlerinin bulunduğu "Hiçbir düş yarım kalmayacak" yazılı pankart açıldı. 

'KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKACAĞIZ'

Yapılan basın açıklamasında, AKP'nin iktidarını baskı ve katliamlarla sağlamlaştırmaya çalıştığı belirtilerek, "Baskı ve katliamlarla yerini sağlamlaştırmak isteyen AKP iktidarı, işçi-emekçilerde biriken öfkeyi, mücadeleyi bastırmak istiyordu. Yaşanan ekonomik ve siyasal krizi gölgelemek, krizin tüm faturasını emekçilere ödetmek istiyordu.  İnsanların bir araya gelmesini örgütlenmesini, sorunlarına ortak çözümler bulmasını engellemek istiyordu. Ancak mücadelemizi bitiremediler.

33 düş yolcusu; işçilerin birlik, halkların kardeş olduğu bir dünyada yaşamak için mücadele ediyorlardı.  Bizleri açlığa, yoksulluğa mahkum eden, gençleri geleceksizliğe iten bu sisteme karşı birlik olmaya, mücadeleye çağırıyorlardı. Bugün onları anmak bu mücadeleyi her alanda büyütmekten, örgütlenmekten geçiyor. Bizleri korkutup sindirmeye çalışan bu kapitalist sistem ve efendilerine karşı mücadele bayrağını büyütmekten geçiyor.

Bir kez daha yineliyoruz. Bugün bizleri katliamlarla yıldırmaya çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. Bizleri ne katletmekle ne baskı, tutuklama ve gözaltılarla yıldırabilirler. Düşlediğimiz özgür, sınıfsız, sömürüsüz ve savaşsız bir dünyayı kurana dek mücadelemiz sürecek” denildi.