Sarıgazi’de Maraş Katliamı anması

Sarıgazi’de Maraş Katliamı anması

Maraş Katliamı’nın yıldönümünde İstanbul Sarıgazi’de yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte katliamda hayatını kaybedenler anılırken, ‘Katiller halka hesap verecek’ sloganları atıldı.

Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy’de bulunan cemevleri bugün Sarıgazi’de Maraş Katliamını lanetlemek için bir araya geldi. Sarıgazi Vatan İlkokulu önünde toplanan bileşen, Demokrasi Caddesi’nde yapılan yürüyüşün ardından bir açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada Maraş’ta, Sivas’ta, Çorum’da Alevi inancına yönelik yapılan katliamlar lanetlenirken, saldırıların bu topraklarda ayrımcılığı körüklemek, halkı birbirine düşman etmek için yapıldığı anlatıldı. Katliamlarda genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden onlarca Alevi’nin, ilerici, aydın, devrimcinin katledildiği vurgulandı. Alevi inancının ayrımcılık yapmayan, ezilenden yana olduğu ve bu nedenle bugün de bu ayrımcılığa, baskıya maruz kaldığı anlatıldı. Katliamların hesabının elbet sorulacağı ve bileşenin her daim bir arada olacağı vurgulandı.

Açıklamanın ardından Sarıgazi Cemevi’ne yürüyüş devam etti. Yürüyüş boyunca ‘Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı unutma, unutturma’ ve ‘Katiller halka hesap verecek’ sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Cemevi’ndeki anma programına geçildi.