Sarıgazi'de halk festivali: 'Başka bir dünya mümkün!'

Sarıgazi'de halk festivali: 'Başka bir dünya mümkün!'

Her sene düzenlenen Geleneksel Sarıgazi Festivali'nin bu sene yapılamamasının ardından Sarıgazi'de devrimci parti ve örgütler, 'Daha Güçlü Bir Halk Festivali İçin' başlığıyla 2021 yılında yeni bir festivalin örgütlenmesine çağırı yaptı.

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKADER); Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP); Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP); Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) düzenleyicisi olduğu festivalin açıklamasında, pandemi koşulları ve ülkenin bulunduğu durum göz önünde bulundurularak bu sene yapılamayan Geleneksel Sarıgazi Festivali'nin yerine daha güçlü bir halk festivalinin örgütlenmesine çağırı yapıldı.

'İnsanca yaşamak için yeni bir dünyanın mümkün olduğu' vurgulanan açıklamada Sarıgazi ve Sultanbeyli halkı, 20 Eylül Pazar günü yapılacak basın açıklamasına davet edildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ, BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN!

Daha Güçlü Bir Halk Festivali İçin...

İnsanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Dünyanın her yerine hızlı biçimde yayılan covid-19, kapitalist sistemin pervasız tutumu sayesinde Türkiye'de ikinci büyük dalgasını yaşamak üzere. AKP iktidarının mitinginde insanların dip dibe olması, yine milletvekili çocuklarının binlerce kişilik düğünleri bu düzenin akıl almaz tutumuna örnektir.

Salgının en çok yayıldığı üç alan; işlikler, toplu ulaşım araçları-servisler ve hastanelerde alınan yetersiz önlemler ise emekçilerin canının hiçe sayıldığına işaret etmektedir.

Dört bir yanı emekçi mahalleler, organize sanayiler ve hastaneler ile kurulu olan Sarıgazi'de de tablo maalesef kötüye işaret etmektedir. Yaklaşık 3 aydır süren uğraşların neticesinde örgütlenen 'Geleneksel Sarıgazi Festivali' mevcut koşullarda yapılamayacaktır. Ancak daha önce birçok etkinlik ve eylemde bir araya gelerek Sarıgazi halkıyla omuz omuza giren bizler, bundan sonra yine beraber hareket etme tavrımızı koruyacak ve 2021 yılında daha güçlü bir festival örgütlemek için kolları sıvayacağız. Bu süreçte festivale katılacağını bildiren tüm sanatçı ve dostlara, ayrıca Sarıgazi ve Sancaktepe emekçilerine, tertip komitesi adına teşekkür ederiz. 

Bizler insanca yaşamak için yeni bir dünyanın mümkün olduğunu biliyor, mücadelemizi sürdüreceğimizi ve büyüteceğimizi bir kez daha yineliyoruz. Yapacağımız basın açıklamasına tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Tarih: 20 Eylül Pazar Saat: 17.00

Yer: Demokrasi Caddesi

Sarıgazi Festival Komitesi

 (AKADER-BDSP- HALKEVLERİ-HDP-TİP-TKP)