Sarı Yelekliler eylemlerinde polise ateş açma izni!

Sarı Yelekliler eylemlerinde polise ateş açma izni!

Fransa'da Sarı Yelekliler'in hafta sonu yapmayı planladığı eylemde güvenlik güçlerinin "ateş açmasına" izin verileceği bildirildi.

Fransa'da 2015'ten beri devam eden neo-liberal programın son ayağı olan petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler'in hafta sonu yapmayı planladığı eylemde güvenlik güçlerinin "ateş açmasına" izin verileceği bildirildi.

Independent'ın haberine göre, Fransız General Bruno Leray, Franceinfo radyosuna yaptığı açıklamada, ordunun, hafta sonu başkent Paris'te Sarı Yelekliler'in düzenleyeceği gösteri sırasında düzeni sağlamak amacıyla 5 bin civarında polise destek olacağını söyledi.

Leray, güvenlik güçleri için "Eğer kendi yaşamları ya da korudukları kişilerin yaşamları tehlikeye girerse, ateş açabilirler" ifadesini kullandı.

CHAMPS-ELYSSEES'DE EYLEM YASAK

Fransız polisi de yarın Champs-Élysées'de Sarı Yelekliler'in gösteri yapmasına izin verilmeyeceğini, göstericilerin Arc de Triomphe Bulvarı'nı çevreleyen sokaklar ile Elysee Sarayı ve ulusal meclis civarından uzak tutulacağını açıkladı. (AA)