Sarı Yelekliler 24. kez sokaklara çıktı: 'Tarafsız medya' talebiyle basın kuruluşlarına yürüdüler

Sarı Yelekliler 24. kez sokaklara çıktı: 'Tarafsız medya' talebiyle basın kuruluşlarına yürüdüler

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak başlayan eylemler çerçevesinde 24. kez sokağa çıkan Sarı Yelekliler, 'tarafsız medya' talebiyle basın kuruluşlarına yürüdüler.

Fransa'da 2015'ten beri devam eden neo-liberal programın son ayağı olan petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler, bugün 24. kez sokağa çıkıtı.

Paris, Lyon, Bordeaux, Toulouse, Montpeiller ve pek çok diğer kentte sürdürülen eylemler, ülkenin en büyük işçi sendikası olan Genel Emek Konfederasyonu CGT’nin de katılımıyla gerçekleşecek 1 Mayıs öncesindeki son eylem olma özelliğini taşıyor.

GÜNCELLEME 20.01

Fransa'da Strasbourg polisi, Avrupa parlamentosu binasına giden ana yolları ve köprüleri kapattığından Sarı Yeleklilerle yer yer çatışmalar yaşandı.

GÜNCELLEME 16.41

Sarı Yelekliler, Associated Press'e (AP) başta olmak üzere medya kuruluşlarına doğru yürümeye başladı. Şehir merkezi ve uluslararası kuruluşlara çıkan yollar kapatıldı. Polis plastik mermi ve gaz sıkıyor.

Kasım ayından bu yana devam eden eylemlerinin tarafsızca yayınlanmasını talep eden yüzlerce Sarı Yelekli'nin Paris'teki "Medyaya Yürüyüş" gösterisine katıldığı öğrenildi. Ayrı ayrı gruplar halinde gelip birleşen eylemciler basın kuruluşlarının önünde “Yalancılar” sloganı attı.