Sarı Yelekliler 19. kez sokaklarda: Ordu sokağa indi

Sarı Yelekliler 19. kez sokaklarda: Ordu sokağa indi

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak eylemlere başlayan Sarı Yelekliler 19. kez sokaklara çıkarken, Macron'un talimatıyla ordu da sokağa indi.

Fransa'da 2015'ten beri devam eden neo-liberal programın son ayağı olan petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler, bugün 19. kez sokaklara çıkıyor.

Fransa'da aylardır devam eden Sarı Yelekliler eylemlerine karşı Emanuel Macron'un talimatıyla ilk defa "terörle mücadele" kapsamında görev yapan askeri birlikler sokağa indi. "Terörle mücadele"de “Sentinelle programı” kapsamında görev yapan birliklerin kamu binalarının ve bazı noktaların korunmasında görev üstlendiği belirtiliyor.

GÜNCELLEME 21.07

Paris'te göstericilerin eylemleri sürüyor. Göstericiler, "Révolution! Révolution!" sloganları attı. Polis ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

CHAMPS-ELYSEES'DE GÖSTERİLER YASAK

Paris yönetimi, eylemcilerin kararlılığı üzerine polisin gösterilere müdahale edememesi üzerine, başta başkentin ünlü Champs-Élysées Caddesi olmak üzere büyük kentlerdeki bazı bölgelerde Sarı Yelekliler'in gösterilerini yasakladı.

Bu yasak kapsamında geleneksel olarak Zafer Takı önünde toplanan Sarı Yelekliler'in yürüyüş istikameti olan Champs-Élysées şu anda asker ve polis ablukası altında.

EYLEMCİLER DENFERT-ROCHEREAU MEYDANI'NDA TOPLANDI

Sarı Yelekliler'in bir kısmı Denfert-Rochereau Meydanı'nda toplanmış durumda. Eylemcilerin Sacré-Coeur'un (Beyaz Kilise) bulunduğu Montmartre Tepesi'ne yürümesi planlıyor.