Sarı Yelekliler 18. kez sokaklarda!

Sarı Yelekliler 18. kez sokaklarda!

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak eylemlere başlayan Sarı Yelekliler 18. kez sokaklarda.

İleri Haber

Fransa'da 2015'ten beri devam eden neo-liberal programın son ayağı olan petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler, bugün 18. kez sokağa çıkıyor.

Bugün Paris'te Sarı Yelekliler, çevreciler, polis şiddetine karşı dernekler ve göçmen dernekleri yürüyecek. Bugün yapılacak olan eyleme toplam 140 örgüt destek veriyor.

18. hafta eyleminde çevreciler "Dünyanın sonu" sloganı çevresinde buluşurken Sarı Yelekliler ise "Ayın sonu" sloganıyla hareket edecek. Çevreciler ve Sarı Yelekliler'in ortak mesajı ise "Düşmanlarımız aynı" olacak.

GÜNCELLEME 18.52

Paris sokaklarında  polis'in göstericilere gaz bombalarıyla saldırısı devam ediyor.

GÜNCELLEME 13.27

Arc de Triomphe'de polis saldırısı gittikçe artarken, kullanılan gazların 3 haftadır daha güçlü olduğu yönünde duyumlar var.

GÜNCELLEME 13.14

Champs Elysée de polis araçları göstericilere dayanamayıp gidiyor.

GÜNCELLEME 13.10

Paris'te küçük barikatlar kurulmaya başlandı. Macron yandaşı kanal LCI muhabiri barikat kuranların sadece "aşırı sol örgüt mensubu" değil, normal vatandaşların da olduğunu söylüyor.

GÜNCELLEME 12.40

Polis, Paris'te eylemcilere gazla saldırmaya başladı.

GÜNCELLEME 11.57

Champs Elysée'de polisin "Dağılın yoksa güç kullanacağız" şeklindeki müdahale anonsuna karşılık eylemciler "Herkes polisten nefret eder" sloganları atmaya başladı.

GÜNCELLEME 11.49 

Eylemciler Champs Elysée'nin sonundaki Arc de Triomphe'de yavaş yavaş toplanmaya başladı.