Sarı Yelekliler 15. kez sokaklarda

Sarı Yelekliler 15. kez sokaklarda

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak başlayan Sarı Yelekliler 13. kez sokaklarda.

İleri Haber

Fransa'da 2015'ten beri devam eden neo-liberal programın son ayağı olan petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler, bugün 15. kez sokağa çıkıyor.

Fransa'da akaryakıta gelen zam sonrası başlayan ve daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un istifasının talebine kadar uzanan Sarı Yelekliler eylemleri, 15. haftasında da devam ediyor. Fransa hükümetinin politikalarından şikayetçi olan binlerce kişi Paris sokaklarını bir kez daha doldurmaya başladı. Gösterilerin merkezi bir kez daha başkent Paris'teki Champs-Elysées Caddesi olacak. 

Bordeaux ve Toulouse'ta da gösterilerin düzenlenmesi beklenirken, Sarı Yelekliler martın ikinci haftasında yapılacak 17. eylemin "nihai" olacağını duyurdu. Facebook'tan yapılan açıklamada nihai eylemin 8 Mart Cuma günü başlayıp 10 Mart Pazar günü sona ereceği belirtildi.

GÜNCELLEME 16.49

Sarı Yelekliler'in yürüyüşü Rue de Rivoli'ye doğru devam ediyor.

GÜNCELLEME 16.19

Binlerce eylemci Champs-Elysées Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

GÜNCELLEME 16.08

Taraftar gruplarının da desteğiyle yürüyen Sarı Yelekliler, Paris’te ‘üçlü’ çekerek ilerliyor.

GÜNCELLEME 14.47

Paris’in merkezindeki eylemler için toplanma ve başlangıç noktası olan Zafer Takı önünde yüzlerce Sarı Yelekli şimdiden toparlanmaya başladı. Rouen, Marsilya, Bethune, Arles, Gap gibi pek çok kenttle ise eylemler başladı.