Sarhoş olan kuşlar kasabayı ayağa kaldırdı

Sarhoş olan kuşlar kasabayı ayağa kaldırdı

ABD'nin Minnesota eyaletinde yaşayanlar, erken fermente olan meyveleri yedikten sonra hareketleri değişen kuşlardan rahatsız oldu.

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan Gilbert kasabasında yaşayan insanlar, aşırı olgunlaşan ve fermente olan meyveleri yiyen kuşların sarhoş gibi davranmasından tedirgin oldu. Kuşların binaların pencerelerine çarptıkları, arabaların üzerine geldikleri ve tuhaf davranışlar sergiledikleri belirtildi.

'EKİM AYI BOYUNCA SARHOŞ OLACAKLAR'

ABD medyasında yer alan haberlere göre, yerli halktan sürekli olarak şikayetler alan ve artık espriler yapmaya başlayan Gilbert Polis Şefi Ty Techar, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Techar, "Bölgemizde yetişen bazı şekerli meyve türleri, erken gelen donlardan dolayı normalden daha erken fermente olmaya başladı ve bu durum meyvelerin kuşlar için alkole dönüşmesine yol açtı. Bu meyveleri yiyen bazı kuşların sarhoş gibi davrandığı anlaşılıyor" dedi.

Meyveleri yiyen kuşların hareketlerini iyi koordine edemedikleri ve hatta bazen belli bir yönde ilerlemekten aciz oldukları kaydedildi. Oregon Eyalet Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da ekim ayı boyunca fermantasyona uğramış meyveleri yiyen kuşların sarhoş gibi davranabilecekleri söylendi.

'KUŞLAR BİR SÜRE SONRA AYILACAK'

Yerel polis şefi Techar ise, 'sarhoş' kuşlar ile ilgili durumun bu yıl normalinden daha ciddi olduğunu, birçok göçmen kuşun hala güneye gitmediğini ve bu nedenle bölgedeki kuş sayısının geçen yıllara göre daha fazla olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca polise başvurmak ve acil servisleri çağırmak için bir neden olmadığı, kuşların kısa bir süre sonra ayılacakları söylendi.