Sarayın sanatçıları Erdoğan'la buluştu: Yeni sinema kanunu imzalandı

Sarayın sanatçıları Erdoğan'la buluştu: Yeni sinema kanunu imzalandı

Tayyip Erdoğan, sinema sektöründen bazı isimlerle Sarayda bir araya geldi. Erdoğan, yapılan görüşmenin ardından yeni sinema kanununu imzaladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sinema sektöründeki bazı isimlerle görüştü. Öğlen saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya gelen isimler daha sonra Erdoğan'la görüştü.

ERDOĞAN, YENİ KANUNU İMZALADI

Yapılan görüşmenin ardından Erdoğan, içinde "Uygun bulunmayan filmler, ticari dolaşıma ve gösterime sunulamaz" gibi maddelerin de bulunduğu ve tepkiyle karşılanan 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'u imzaladı. Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Sarayda yapılan görüşmeye katılan isimler ise şöyle:Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Cemal Okan, Muzaffer Yıldırım, Çağrı Özeren, Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar, Fatih Aksoy, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Bülent İnal, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Demet Akbağ, Raci Şaşmaz, Onur Tan, Bahadır Özdener, Elif Dağdeviren ve Şükrü Erol Avcı.

DAHA FAZLA