Saray'ın müteahhidinin Rusya'daki şantiyesinde bir işçi, kötü çalışma koşulları sebebiyle intihar etti

Saray'ın müteahhidinin Rusya'daki şantiyesinde bir işçi, kötü çalışma koşulları sebebiyle intihar etti

Yandaş Rönesans Holding’in Moskova'daki kule şantiyesinde bir işçi kötü çalışma ve yaşam koşullarıyla sebebiyle yaşamına son verdi.

İzel Sezer - @izelsezer

Rusya’da yandaş Rönesans Holding’in yaptığı Moskova City Neva Towers şantiyesinde Özbekistan vatandaşı bir işçi, kötü çalışma ve yaşam koşulları sebebiyle kendini asarak yaşamına son verdi.

İş insanı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding’in kendisi için inşa ettiği Moskova City Neva Towers’ın şantiyesinde, cumartesi günü, adı öğrenilemeyen Özbekistan uyruklu bir işçi intihar etti. Kule şantiyesinde işçilerin çok zor koşullarda çalıştığını aktaran bir kaynak, Rönesans Holding bünyesinde çalışan taşeronların ve işçilerin birçoğunun bu şantiyede battığını ve mağdur edildiğini söyledi.

Skandal haberlerle gündeme gelen Rönesans Holding’in, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkileri vesilesiyle Rusya'nın Çıta ilinde kendisine ait devasa bir bakır madeni yapmaya başladığı da edinilen bilgiler arasında. Bu işin, Erdoğan ve Putin arasında özel ortaklıklar olan bir iş olduğu öne sürüldü.

İnşaat firması Rönesans Holding, Türkiye'de şehir hastaneleri, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Atatürk Havaalanı pistine hastane yapan firma olarak dikkat çekiyor.