‘Saray’ın beyaz torosları’nı normalleştirme işi AA’ya düştü

‘Saray’ın beyaz torosları’nı normalleştirme işi AA’ya düştü

Bugün HDP'li vekil Sarısaç'ın ortaya çıkardığı skandalla ilgili AA'nın haberinde HDP PM üyesi Yunus Durdu 'terörist' ilan edilirken, Sarısaç da hedef gösterildi.

İleri Haber

HDP Milletvekili Murat Sarısaç’ın aracından kim olduğu belirsiz kişilerce zorla alınan HDP PM üyesi Yunus Durdu, AA tarafından ‘terörist’ ilan edildi. “HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın Van'daki evinde saklandığı ve terör örgütüne eleman sağladığı tespit edilen terörist gözaltına alındı” şeklinde yapılan haberle ‘Saray’ın beyaz torosları’ meşrulaştırılmaya çalışıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, arkasında plakası olmayan bir araç tarafından günlerdir takip edildiği ve önünün kesilip, Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu'nun bu araçtakiler tarafından zorla götürüldüğünü duyurdu.

Twitter hesabından aracın görüntülerini paylaşan Sarısaç, “Bir kaç gündür beni takip eden plakasız bir araç bugün de oturduğum sitenin bahçesinde bekliyordu. Kim olduklarını sordum, hakaretle karşılık verdiler. Sonrasında da aracımın önünü kesip PM üyemiz Yunus Durdu’yu zorla araçtan aldılar. Şimdi de aynı kişiler evimin önünde dolaşıyorlar" dedi.

DEVREYE ANADOLU AJANSI GİRDİ

Konuyla ilgili Anadolu Ajansı’nın (AA) internet sitesinde Muhammed Nuri Erdoğan ve Orhan Onur Gemici imzasıyla yayınlanan haberde Yunus Durdu, (Y.D) şeklinde kısaltılarak ‘terörist’ ilan edildi. “PKK'lı terörist HDP milletvekilinin evinden çıktı” başlığıyla yapılan haberde ayrıca Murat Sarısaç da hedef gösterildi.