Saray’ın Bahçelisi erken seçim istiyor

Saray’ın Bahçelisi erken seçim istiyor

Bahçeli, hem Cumhurbaşkanlığı ve hem de milletvekilliği seçimlerinin 26 Ağustos 2018 pazar günü yapılmasını önerdi.

Erken seçim çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Ya Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimini 3 Kasım 2019'da beklenecek, ya da milli mecburiyetle ortaya çıkan gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecek” dedi.

Bahçeli’nin erken seçim açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. Bu şartlarda 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir. "

AKP'DEN YANIT

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına, "Partinin yetkili organlarında değerlendirilecek, açıklama yapılacaktır." dedi. 

CHP: HODRİ MEYDAN DİYORUZ

Habertürk TV yayınına bağlanan CHP Sözcüsü Tezcan, Bahçeli'nin çağrısına "Hodri meydan diyoruz" yanıtını verdi.

CHP Sözcüsü Tezcan, Bahçeli'nin çağrısına "Hodri meydan diyoruz. Biz her zaman hazırız. Türk Milleti gereken cevabı verecektir. Koalisyonun büyük ortağı AK Parti'nin ne diyeceğini merakla bekliyoruz." dedi.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bankalararası piyasada 4,08 civarında seyreden dolar/TL Bahçeli'nin açıklamaları sonrası 4,1272'ye kadar yükseldi. 

Euro/TL de 5,1153 seviyesine kadar çıktı.  

ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖRÜŞECEK

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin olarak "Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın görüşeceğiz" dedi.