Saray'ın 'akçeli' konserlerine karşı Yeşim Salkım'dan halk konseri: 'Halk için, müzik için, müzik emekçileri için...'

Saray'ın 'akçeli' konserlerine karşı Yeşim Salkım'dan halk konseri: 'Halk için, müzik için, müzik emekçileri için...'

Saray'ın düzenlediği yüksek maliyetli konserlere tepki gösteren Yeşim Salkım, "hiç bir ücret almadan sadece halk için müzik için müzisyen emekçiler için" diyerek konser vereceğini açıkladı.

İleri Haber

Saray’ın, izlenmeyen 30 milyon lira bütçeli ‘Yeditepe Konserleri’ tartışma konusu olmaya devam ederken, şarkıcı Yeşim Salkım 19 Haziran’da evinin arka bahçesinde halk konseri yapacağını duyurdu. Salkım, sosyal medya hesabından belediyelere seslenirken, "Bugün itibari ile ayağınıza geliyorum kampanyasını başlatıyorum kapısı açık tüm belediyeler bana yer vermeye hazırsa geliyorum hiç bir ücret almadan sadece halk için müzik için müzisyen emekçiler için duyurun herkese istediğiniz yerde" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele iddiasıyla başlattığı “Biz bize yeteriz” kampanyasıyla halktan bağış toplayan Cumhurbaşkanlığı'nın 30 milyon liradan fazla bütçe ayırarak çekimini yaptığı ve YouTube ile televizyonlardan yayınladığı seyircisiz konserler rağbet görmedi.

'HALK İÇİN, MÜZİK İÇİN, MÜZİSYEN EMEKÇİLER İÇİN...'

Saray'ın düzenlediği yüksek maliyetli konserlere tepki gösteren Yeşim Salkım, "hiç bir ücret almadan sadece halk için müzik için müzisyen emekçiler için" diyerek konser vereceğini açıkladı. Twitter hesabından başka bir paylaşım yapan Salkım, bir konser tarihi belirlediklerini açıkladı. 19 Haziran Cuma günü evinin arka bahçesinde konser vereceğini duyuran Salkım, konserin YouTube ve tüm sosyal medya hesaplarından yayınlayacağını ifade etti.

'HİÇBİR ÜCRET ALMADAN, SADECE HALK İÇİN...'

Sosyal medya hesabından belediyelere seslenen Salkım, "Bugün itibari ile ayağınıza geliyorum kampanyasını başlatıyorum kapısı açık tüm belediyeler bana yer vermeye hazırsa geliyorum hiç bir ücret almadan sadece halk için müzik için müzisyen emekçiler için duyurun herkese istediğiniz yerde" ifadelerini kullandı.