Saraydan seçim hilesi

Saraydan seçim hilesi

Ankara'da seçim sonuçlarının başa baş olacağı tahmin edilen Yenimahalle'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı görevlisi 5 bin polisin oy kullanacağı iddiası TBMM gündemine taşındı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanlığı Sarayı görevlisi 5 bin polisin Yenimahalle'de oy kullanacağı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.
Konuyla ilgili İç İşleri Bakanı Süleyman Soyludan cevap bekleyen Emir,  ilçe seçim kurullarından sandık görevlileri ile güvenlik görevlilerine verilen “142” adlı bir belge olduğunu ve ancak bu belgeye sahip olan kişilerin istediği sandıkta oy kullanabildiğini bunun da “mükerrer oy” şüphesini doğurduğunu söyledi.

'AKP KİRLİ BİR OYUNA BAŞVURMAKTADIR'
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığını ve ve bu polislerin tamamının seçim günü görevli gibi göseterilerek, sarayın bulunduğu ilçe olan Yenimahalle'de oy kullanacağı iddiasında bulunan Emir, "Yapılması istenen açıktır. Polis memurlarının Yenimahalle’de oy kullanması sağlanarak bu yolla ilçede yığılma yapılması planlanmaktadır. Bilek gücüyle Yenimahalle’yi alamayan AKP, kirli bir oyuna başvurmaktadır” dedi.

'142 BELGESİYLE ÇOK SAYIDA MÜKERRER OY KULLANILABİLİYOR'
Evrensel'de yer alan habere göre Sözlerine devam eden Emir 142 belgesine sahip  bir güvenlik görevlisinin istediği sandıkta oy kullanabildiğini ifade etti ve “Oy kullanımıyla beraber kesinlikle sandık kuruluna verilmesi gereken bu belge, sandık kurulu tarafından alınmadığı takdirde belge sahibi kişi, farklı sandıklarda yeniden oy kullanılabiliyor. Bu yolla çok sayıda mükerrer oy kullanılabiliyor” dedi.