Saray’dan erken seçim açıklaması

Saray’dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un tehdit edildiği yönündeki açıklamaları, erken seçim ve gündeme ilişkin ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Saray’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Ahmet Edip Uğur'un tehdit edildiğine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Kalın, "Ben de hayretler içerisinde okudum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudan rahatsızlık duyduğunu söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Kalın, CHP'li Bülent Tezcan'ın "Erdoğan diktatörün şeddelisidir" sözleri hakkında "Bu tür söylemler üzerinden Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmaya dönük adımlar olduğunu biliyoruz" dedi.

New York’ta 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayan Kalın'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Enflasyon konusunda rakamların daha da düşürülmesi için yoğun bir çalışma sürüyor. Enflasyon verilerinin 2018'in ilk yarısından itibaren ciddi düşüşe geçeceğini ifade edebiliriz.

TEZCAN'IN SÖZLERİ

İbrahim Kalın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın "Erdoğan diktatörün şeddelisidir" ifadelerine ilişkin ise şunları söyledi:

Biz hukuki yolları harekete geçirdik suç duyurusunda bulunduk. Bu tür ifadeler ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Milletin iradesine saygısızlıktır. Yüzde 52 oyla seçilmiş cumhurbaşkanına siz diktatör faşist diyemezsiniz. Devletin başı olarak Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı her tür saldırıyı püskürtmek için mücadele eden lidere bu tür yakıştırmalar yapamazsınız. Bu tür söylemler üzerinden Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmaya dönük adımlar olduğunu biliyoruz. Bu tür seviyesiz hakikatle ilgisi olmayan ifadelerden muhalefetin de kaçınmasıdır.

IKBY’DEKİ REFARANDUM

Erbil yönetiminden herkesin beklentisi bu referandumu yokmuş hükmünde bir çerçeveye oturtmaları ve yollarına devam etmeleri.

BARZANİ'NİN ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEBİNDE BULUNDUĞU İDDİASI

Geçmişte de biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız çeşitli vesilelerle Sayın Neçirvan Barzani'yi kabul etti, Irak Bölgesel Yönetimi'nin Başbakanı sıfatıyla. Mesut Barzani'nin görev süresinin uzatılmamasıyla, yetkilerin Neçirvan Barzani'ye devredilmesi yeni bir tablo ortaya çıkarıyor. Tabii ki bu talepler değerlendirilir, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Kendilerinin uygun görmesi halinde, uygun zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır. Bunun için Erbil yönetiminin hala birtakım adımlar atması gerekiyor.

RUSYA'NIN ASTANA SÜRECİNE PYD'Yİ DAVET ETMESİ

Bununla ilgili bir emrivaki gibi bir şeyin olduğunu arkadaşlarımız bize dün ilettiler, biz de bu konuda derhal girişimlerde bulunduk ve tepkimizi ilettik. Tabii ki bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. PYD ve YPG, PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. O sorun yerinde büyük oranda çözüldü. Bundan sonra da bu tür girişimleri hoş karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum.

HAK SAVUNUCULARININ TAHLİYELERİ

Gerhard Schröder, Sayın Cumhurbaşkanımızın eski bir dostudur, kendisi Almanya Şansölyesiyken iki başbakan olarak çok yakın çalıştığı bir kişidir. Zaman zaman da görüşürler. Özel görüşürler, siyasi konuları görüşürler, Avrupa, Almanya ilişkilerini görüşürler ve diğer konuları görüşürler. Fakat o görüşmeyi bu tahliyelerin bir ön görüşmesi ya da bir hazırlığı olarak değerlendirmek büyük bir hata olur. Bu son tahlilde bir yargı sürecidir."

"BEN DE HAYRETLER İÇERİSİNDE OKUDUM"

Kalın, istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın "Aileme kadar tehdit edildim" açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: “Böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Cumhurbaşkanımınız ifadesi: Böyle bir şey var ise gerekli mercilere başvursun. Ak Parti'de üzerine gidecektir. Ben de hayretler içerisinde okudum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudan rahatsızlık duyduğunu söylüyorum.

[ih2]

ERKEN SEÇİM 

Kalın, CHP'nin erken seçim çağrılarına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

Erken seçim gündemimizde yok. Bunu ısrarla ifade ettik. Milletimizi erken seçimle yormak gibi derdimiz yok. Bu takvim bellidir. Zihin bulandırmaya gerek yok. Bu takvimi belirleyen de TBMM'dir. Bu çerçevede süreç işleyecektir.