Saray'dan direnişi kırma hamlesi: Öğrenciler, TÜRGEV aracılığında Erdoğan ile görüşmeye 'davet' edildi!

Saray'dan direnişi kırma hamlesi: Öğrenciler, TÜRGEV aracılığında Erdoğan ile görüşmeye 'davet' edildi!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yönetim Kurulu’nda bulunduğu TÜRGEV aracılığıyla ‘muhalif’ görüşlü 30 öğrenci bulunması ve bu öğrencilerin Saray’da Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmesi planlandığı öğrenildi.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepkiler büyürken, Saray’ın direnişe karşı TÜRGEV kartını açmaya çalıştığı öne sürüldü. Erdoğan’ın TÜRGEV üzerinden 30 öğrenciyi Saray’a getirerek, burada bir görüşmek yapmak istediği ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge Milletvekili aday adayı olan Prof.  Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış, buna karşı ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen yüzlerce öğrenci dün Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek eylem yapmıştı. Polis, protestolarda öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve bazı öğrencileri işkenceyle gözaltına almaya çalışmıştı.

Eylemlerin ardından başlatılan gözaltı dalgasında ise çok sayıda öğrenci “kayyum rektör istemiyoruz” dediği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Dün de Boğaziçi Üniversitesi ve Kadıköy’de protesto eylemleri yapılırken, farklı şehirlerde yapılan eylemlerle de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verildi.

SARAY’DAN TÜRGEV KARTI

Direniş sürerken Saray’dan da direnişi bitirmek adına bir hamle yapıldığı öne sürüldü. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yönetim Kurulu’nda bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) aracılığıyla ‘muhalif’ görüşlü 30 öğrenci bulunması ve bu öğrencilerin Saray’da Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmesi planlandığı öğrenildi.

‘TÜRGEV KENDİNİ NE SANIYOR?’

Konuyla ilgili Boğaziçi Dayanışması’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamayla girişime tepki gösterildi. “TÜRGEV kendini ne sanıyor?” başlıklı açıklamada, “Altını çizme ihtiyacı duyuyoruz: TÜRGEV bizle iletişim kurabilecek bir merci değildir. Neye göre seçildiğini bilmediğimiz 30 kişi, Boğaziçi Üniversitesi’ni temsil edemez” denildi.