Saray'da konuşan Erdoğan Berat Albayrak'ın istifasına yine değinmedi

Saray'da konuşan Erdoğan Berat Albayrak'ın istifasına yine değinmedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray'da yaptığı konuşmasında istifa eden Berat Albayrak'a ilişkin yine bir şey söylemezken, Türkiye ekonomisi için "Sıkıntılarımız elbette var" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreninde konuştu. Erdoğan açıklamalarında damadı Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesine ilişkin yine bir şey söylemedi.

 Erdoğan konuşmasında Türkiye ekonomisinin durumuna ilişkin "Sıkıntılarımız elbette var, hiçbiri üstesinden gelinemeyecek şeyler değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz. Millet vatan ve medeniyet merkezli bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi-ekonomik bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar her yolu ve yöntemi deneyerek üzerimize geldiler. Kendilerine içeride imtiyazlarını kaybetmenin vermiş olduğu kin ve nefret dolu mankurtlar bulmakta da zorlanmadılar.

'SIKINTILARIMIZ ELBETTE VAR'

Uluslararası kredi derecelendirme kurumlarının verdiği notların objektif olduğunu söyleyecek kimse çıkamaz. Dünyadaki genel ekonomik sıkıntılar koronavirüs ile daha da arttı. Milletimize verdiğimiz her sözü yürekten inanarak ifade ettik. Bugün Türkiye sınırları dışında da güç ve umut kaynağı ise bunu milletimizle verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Temel göstergelere baktığımızda nasıl mesafe katettiğimizi daha iyi anlıyoruz.

Sıkıntılarımız elbette var. Hiçbiri üstesinden gelinmeyecek hususlar değil."