Saray'da 50+1 krizi: 'Erdoğan'a kurulmuş bir tuzak'

Saray'da 50+1 krizi: 'Erdoğan'a kurulmuş bir tuzak'

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Cemil Çiçek tarafından gündeme getirilen "50+1"e ilişkin açıklama yaptı ve "Erdoğan'a kurulmuş bir tuzak" dedi. 

AKP'li Şamil Tayyar, gündemdeki "50+1" konusuna ilişkin açıklama yaptı, "Erdoğan'a kurulmuş bir tuzak" dedi. 

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Cemil Çiçek'in açıklamaları ile gündeme gelen Cumhurbaşkanı seçimi için yüzde 50+1 oy şartına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var" diyen Tayyar, "50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kamuoyu araştırmalarında AKP-MHP ittifakının oylarındaki düşüş, iktidarı kaybetme ihtimalinin konuşulmasına neden olurken, 50+1 konusuna ilişkin tartışma Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek tarafından başlatılmıştı. Çiçek, 50+1'in sorun çıkaracağını daha önce de dile getirdiğini iddia ederek "50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak" demişti. 

BAHÇELİ'DEN ÇİÇEK'E TEPKİ

[ih2]

MHP'nin Meclis'teki grup toplantısında Cemil Çiçek'in sözlerine yanıt veren Devlet Bahçeli ise "Bu sistemin meşruiyet sistemi yüzde 50+1'dir. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya model olacak bir şeklidir. Cemil Çiçek'in sözlerinin tahrip gücü yüksektir. Sayın Cemil Çiçek sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim" dedi.