Saray Sözcüsü Kalın: Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz

Saray Sözcüsü Kalın: Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV'de katıldığı programda "Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını henüz tam olarak kontrol altına alınamamışken "Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz" dedi.

İbrahim Kalın,  "Haziran ortasında açılmasını bekliyoruz. Turizmle ilgili adımlar sağlık tedbirleriyle çelişmeyecek. Türkiye'ye gelen turistlere test uygulanacak" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne baskın seçim durumunda grup kurabilmeleri için milletvekili verilebileceğini açıklaması sonrası iktidarın bu planı engellemeye yönelik adımlar atacağı konuşuluyordu.

Kalın, konuya ilişkin "Türkiye'de bu dönemde bir seçim ortamı yok. Baskın seçim yok. Seçimler 2023'te yapılacak. Ama milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı. Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir" dedi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz. Turizmle ilgili adımlar sağlık tedbirleriyle çelişmeyecek.Türkiye'ye gelen turistlere test uygulanacak.

Türkiye'de maske sıkıntısı yaşanmadı. Şu anda da vatandaşlarımızın maskeye ulaşma konusunda bir sorun yaşanmıyor. Ama maske dağıtımında zaman zaman sıkıntı oldu.

Muhtemelen yurt dışı seyahatlerimizi bir müddet daha erteleyeceğiz. Belki bu yıl BM Genel Kurulu toplantıları da fiziki olarak New York'ta değil, video konferans yoluyla yapılacak.

Herkesin sosyo-ekonomik sistemi bir bakıma test edildi, biz iyi çıktık. Sağlık alanında, gıda alanında, siber alanda. Türkiye gıda noktasında güçlü bir altyapıya sahip. Bu süreçten güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Ancak 2020 dünyada tüm ekonomiler için bir kayıp yılı olacak.

Bilim Kurulu çalışmalarına devam edecek."