Saray Rejimi'nin profesörü: 'Şehzade'nin ölümüne çok üzüldü, üniversitelere fuhuş evi diyen Sofuoğlu'na destek verdi!

Saray Rejimi'nin profesörü: 'Şehzade'nin ölümüne çok üzüldü, üniversitelere fuhuş evi diyen Sofuoğlu'na destek verdi!

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, üniversiteleri ‘fuhuş evlerine’ benzeten sözleri sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan Ebubekir Sofuoğlu’na destek paylaşımları yaparak Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Söğüt’ü hedef gösterdi.

İleri Haber

Daha önce de İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan ifadeleri sebebiyle gündeme gelen Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, üniversitelere ‘fuhuş evleri’ diyen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na arka çıkarak Yazar Mine Söğüt’ü hedef gösterdi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden dikkat çekici paylaşımlar yapan Ahmet Şimşirgil, Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt’ü ‘’Fuhuş bir nedir?’’ başlıklı yazısı üzerinden hedef göstererek, ‘’Cumhuriyet Gazetesine bakın hele! Fuhuşu bütün ülkeye yayalımın derdine düşmüşler... Haydi buyurun, Ebubekir Sofuoğlu hocayı üniversitelere yakın apart evleri üzerinden vurmaya çalışıp ortalığı yıkanlar, bütün ülkeyi fuhuş yuvasına çevirmek isteyene de bir söz söyleyin bakalım!’’ ifadelerini kullandı.

ABDULHAMİT’İN TORUNUNA SAHİP ÇIKTI

Tarih Bölümü ‘’profesörü’’ Ahmet Şimşirgil, Twitter hesabından yaptığı bir başka paylaşımda ise II. Abdulhamit’in üçüncü kuşak torunu Dündar Osmanoğlu’nun vefatını ardından devletin ve ‘’ilgili’’ kurumların açıklama yapmamasına tepki göstererek ‘’Bu işleri bile Erdoğan’a bıraktılar, yazık!’’ sözlerini sarf etti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Işıkçılar cemaatinin yayın organı olan Türkiye gazetesinin de yazarı olan Ahmet Şimşirgil, 1 Kasım 2019’da yayınlanan ‘’İstanbul Sözleşmesi’’ başlıklı yazısında ise sözleşmeyi şu ifadelerle hedef göstermişti:

‘’Maksatları kadına şiddeti bitirmek değil, evlilikleri yok etmek, nikâhlı birlikteliği ortadan kaldırmak ve gençlerimizi sapkın ilişkilere yöneltmek olup bu girişimlerine tam hız devam etmektedirler. Sözleşmede devamlı vurgu yapılan eşitlik de aldatmacadan başka bir şey değildir. Zira 6284 no’lu kanunda “kadının beyanı esastır” denilerek, daha baştan kadın haklı erkek suçlu kabul edilmiştir. Erkek kendini savunma fırsatını dahi bulamadan doğru veya yanlış bir beyanla evinden uzaklaştırılmakta böylece aileyi parçalamanın birinci adımı kolayca atılmaktadır. Eşler arasına husumet tohumu ekilmektedir.’’

NE OLMUŞTU?

AKP'ye yakınlığı ile bilinen gerici Akit TV'de “Derin Kutu” adlı programa katIlan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu üniversiteler için "Neredeyse fuhuş evleri" sözlerini kullanmış ve Sofuoğlu’na tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olan Sofuoğlu hakkında açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır” demişti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatmıştı.