Saray Rejimi'nde bu da oldu| Parti-devlet: Vali AKP toplantısına başkanlık etti!

Saray Rejimi'nde bu da oldu| Parti-devlet: Vali AKP toplantısına başkanlık etti!

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP'nin il ve ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile AKP'li belediye başkanlarının katıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantı, Sur ilçesi İçkale'de bulunan Valilik ek hizmet binasında gerçekleşti. 

Diyarbakır Valisi ve kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu, AKP il, ilçe, gençlik ve kadın kolları ile belediye başkanlarının toplantısına başkanlık etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı olan il valileri, AKP yöneticisi gibi çalışmaya devam ediyor. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın yerine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP'nin il ve ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile AKP'li belediye başkanlarının katıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantı, Sur ilçesi İçkale'de bulunan Valilik ek hizmet binasında gerçekleşti. 

İL BAŞKANIYLA TOPLANTIYI YÖNETTİ

AKP İl Başkanı Ömer Serdar Budak'la toplantıyı yöneten Vali Güzeloğlu, toplantıya katılan diğer katılımcıları telekonferans yöntemiyle aldı. İlbaşkanı Serdar Budak'ın Güzeloğlu ile birlikte yönettiği toplantıya, AKP'nin Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, Sur İlçe Başkanı Rojver Mecitoğlu, Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can, Ergani İlçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan, Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Silvan İlçe Başkanı Nimet Aksyon, Çermik İlçe Başkanı Hayrettin Kızılarslan, Çınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, Kulp İlçe Başkanı Amil Yatçı, Eğil İlçe Başkanı Mehmet Zeki Uçar, Hani İlçe Başkanı Abdullah Topkaya, Dicle İlçe Başkanı Nadir Baytok, Hazro İlçe Başkanı Fuat Güler, Çüngüş İlçe Başkanı Halil Arsanca, Lice İlçe Başkanı İsmail Demir, Kocaköy İlçe Başkanı Şeraffetin Yiğit katıldı.

KADIN VE GENÇLİK KOLLARI DA TOPLANTIDA 

Vali Güzeloğlu'nun başkanlık ettiği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından da paylaşılan toplantıya, AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nurullah Seyda Akyıldız, AKP Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya da katıldı.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI KATILDI

Görevden alınan HDP'li eşbaşkanların yerine atanan kayyUmların katılmadığı toplantıya, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edildiği için HDP'li Zeyyat Ceylan yerine mazbata verilen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Çermik Belediye Başkanı Şeyhmus Karamemetoğlu katıldı. 

KAYYUM YÖNETİMİNDEKİ BELEDİYE DUYURDU

İçeriği hakkında bilgi verilmeyen toplantının fotoğrafları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, AKP il, ilçe başkanlıklarının resmi hesabından duyuruldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplantı fotoğrafını şu ifadelerle paylaştı:

 "Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. @Hasan_Guzeloglu, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı (@AkPartiDbakir) Serdar Budak (@Serdar_Budak21) ve İlçe Başkanlarının da katılımıyla düzenlenen video konferans görüşmesine başkanlık etti."