Saray ittifakının ayak oyunları sürüyor: Korsan bildiriden sonra şimdi de korsan gazete!

Saray ittifakının ayak oyunları sürüyor: Korsan bildiriden sonra şimdi de korsan gazete!

Kentte gece yarısı ev ve iş yerlerinin kapılarına ve araçların sileceklerine, muhalefeti karalayan ‘künyesiz’ korsan sözde gazeteler bırakıldı. CHP’den “Biz bu gazeteyi kimlerin bastırdığı çok iyi biliyoruz” açıklaması geldi.

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala Saray ittifakının kara propaganda girişimleri sürüyor. Kocaeli’de kimliği belirsiz kişiler tarafından korsan gazeteler dağıtılmaya başlandı. Sabah işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, evlerinin önüne ve araçlarının silekcelerine konulmuş “Hatırla” isimli sahte gazetelerle karşılaştı. kara propaganda

Üzerinde künye bulunmayan sahte gazetelerde, 2004 öncesinde kentte görev yapan CHP’li belediyeler konu alındı.

BİLİNDİK KARALAMALAR DEVAM EDİYOR

Söz konusu gazetede “Saadet Partisi meclis üyesi adayının PKK operasyonunda tutuklandığı”, “CHP’li belediye başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in 3 PKK’lıyı ziyaret ettiği gibi” gibi Saray ittifakının seçim döneminde kullandığı argümanlara benzer içerikteki haberler yer aldı.

'İKTİDARIN AYAK OYUNLARI'

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, muhalefeti karalayan gazetenin toplatılması için sabah erken saatlerinde emniyet güçlerine ve savcılığa başvurdu.

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Biz bu gazeteyi kimlerin bastırdığı çok iyi biliyoruz. Bizi bu paçavralarla yıpratamayacaklar. Kocaeli’de Millet İttifakı içerisinde PKK ile iltisaklı tek bir aday yoktur. Bu iftiraların hesabını elbet bir gün verecekler. Seçim bugünden bitti aslında. Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te, Derince’de, Gölcük’te, Darıca’da, Karamürsel’de ipi göğüsledik. Diğer ilçelerde az bir fark kaldı. Sandıkta kaybedeceklerini anlayanlar bugün bu yola başvuruyorlar. Bu durumla biz ilk defa karşılaşmıyoruz. 2014 yılında da benzer bir tablo vardı karşımızda. İktidarın her zamanki ayak oyunları” dedi.

İZMİR'DE DE AYNI AYAK OYUNLARI

Ayrıca İzmir’de de PTT Başmüdürlüğü tarafından, CHP adayı Tunç Soyer’i karalayan 490 bin adet “Ege Yerel Gündem” adlı yerel gazete postane çalışanlarına dağıttırıldı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’e yönelik karalayıcı içeriklere yer veren gazete, Başmüdür Şerif Kaçmaz ve Başmüdür Yardımcısı Abdullah Sarıboğa’nın adının yer aldığı “ivedi” notlu ile dağıtılıyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Partimiz, yönettiğimiz belediyelerimiz ve adaylarımız hakkında hakaretlere varan üsluplarla yazılmış haberlerin bulunduğu sözüm ona gazete olan bu yayının dağıtımı için 98 bin TL bütçe ayıran Ege Yerel Gündem Gazetesi kimdir? Sahibi kimdir? Ofisi neredir? Sağlıklı bilgiye ulaşamadık. Yaptığımız araştırmalarda gördük; söz konusu yayının künyesinde adı geçen bir vatandaş kendisinin konuyla hiçbir ilgisinin olmadığını ve yayının künyesinde imtiyaz sahibi olarak yazıldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklamış. ‘Ege Yerel Gündem Gazetesi’ adlı bu yayın Basın İlan Kurumu’nun Mart 2019 listesinde yer almıyor. Bu yayını hazırlayanlar kimler? PTT’nin yayının dağıtımının 20 kuruşa yapacağı iddia ediliyor, PTT’ye bu 98 bin TL’yi ödeyen kim?” diye konuştu.

KAMU GÜCÜ VE KAYNAKLARI SARAYIN PROPAGANDASI İÇİN KULLANILIYOR

CHP’li Murat Bakan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Saray, tüm kamu gücüyle saldırıyor. Korku büyük! Kamu gücü ve kaynakları Sarayın propagandası için kullanılıyor. Şimdi de postacılar Sarayın propaganda aracı haline dönüştürülüyor. Yazışmalardan anladığımız kadarıyla bir dağıtım şeması belirlenmiş bu kim olduğunu bilmediğimiz gazete yöneticileri tarafından, bu şema kapsamında konutlara birer, kahvehane ve berberlere ikişer tane olarak şekilde bu yayının dağıtılması istenmiş. ‘Adressiz’ diye belirtilmiş. Yani dağıtıma çıkan her postacı bu yayınları gittikleri yerlere bırakacak. Bu hukuksuzluktur! Bu PTT emekçilerinin sırtına vurulan bir züldür! Bu kamunun propaganda aracı haline getirilmesidir! Bunlar son çırpınışlar, gidiyorlar!”