Saray ittifakından yerel seçim görüşmesi: İttifak zor

Saray ittifakından yerel seçim görüşmesi: İttifak zor

Yerel seçimde ittifak başlığını konuşmak üzere bir araya gelen AKP ve MHP temsilcileri açıklama yaptı.

24 Haziran seçimlerine 'cumhur ittifakı' adıyla birlikte giren AKP ve MHP arasında yerel seçim öncesi ilk ittifak görüşmesi yapıldı. AKP'den Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’la bir araya geldi.

'GENEL SEÇİMLERDEKİ KADAR RAHAT BİR İTTİFAKTAN SÖZ ETMİYORUZ'

Görüşmenin ardından Numan Kurtulmuş "Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz" dedi.

Kurtulmuş, "Genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı.Yerel seçimde böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz. Nihayetinde bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MHP: ÇOK FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU

MHP'den yapılan açıklamada ise Semih Yalçın “Cumhur İttifakı ruhunun yerel seçimlerde tatbik edilmesi konusu görüşüldü. Çok faydalı görüşme gerçekleştirdik. Olumlu sonuçlara ulaştık. Heyetlerimiz görüşmeye devam edecek, saygı değer genel başkanlara sonuçlar  iletilecek" dedi.