Bahçeli: Hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştır

Bahçeli: Hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştır

Partisinin olağan grup toplantısında konuşan Bahçeli, Kaşıkçı cinayeti, af teklifi, yerel seçimler ve ittifak konularına değindi. Bahçeli, AKP ittifakına dair hiçbir beklentileri kalmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin olağan grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, 24 Haziran seçimleri öncesi AKP ile yaptıkları 'Cumhur ittifakı'nı bitirdiklerini duyurdu. Bir süredir birçok başlıkta gerginleşen Saray ittifakı Bahçeli'nin " Yerel seçimlere dair hiçbir ittifak beklentimiz kalmamıştır" açıklamasıyla sona ermiş oldu. Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

'KAŞIKÇI CİNAYETİNİN SEYREDİLMESİ SKANDALDIR'

Günlerdir Cemal kaşıkçı'yı konuşuyoruz. Dünya gündemine oturan bu meseleyle ilgili yorumları, spekülatif haberleri duyuyoruz. Başkonsolosluğa giren ve kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı, uluslararası krize dönüşmüştür. Suudi Arabistan yönetimi 18 gün sonra dikkat çeken bir açıklama yapmıştır. Kaşıkçı, bir arbede sonucu hayatını kaybetmiştir.

Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta boğulduğu, Riyad'dan gelen adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldığı güçlü şekilde ileri sürülmüştür. Karşımızda bir cinayet vardır. Oklar veliaht prensi işaret etmektedir.

Başkonsolos tıpkı papaz gibi elini kolunu sallayarak nasıl ülkesine dönebilmiştir? Kaçması ve bunun da seyredilmesi yanlıştır, skandaldır.

AF TEKLİFİ: GEVŞEME YOK, VAZGEÇME YOK

Verdiğimiz sözü unutmayız, umutları yeşertip sonradan da solmasına göz yumamayız; tutarlıyız. Ne söylediysek arkasında dururuz, neyi teklif ettiysek arkasında dururuz. Başımızı öne eğecek, yüzümüzü kara çıkaracak, kimyamızı bozacak hiçbir ilişki ağının içinde olmadık, olmaya da merakımız yoktur.

TBMM'ye sunduğumuz kanun teklifi mana ve muhtevası olarak af değildir. Bazı suçlardan indirimle ilgili kanun teklifidir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Şartlı indirim yapılmasını, cezası kalmayan hükümlü ve tutukluların salıverilmesini teklif ettik. Kanunn teklifimizin 3. maddesinde hangi suçları istisna tuttuğumuz gayet açık ve aşikardır. Yanındayız, arkasındayız. Seçim beyannamemizde ne dediysek onu seslendiriyoruz. Gevşeme yok, vazgeçme yok, geri dönüş yok.

'UYUŞTURUCUYLA MHP'NİN ADINI YAN YANA GETİRMEK CEHALET DEĞİLSE CİNAYETTİR'

Diyorlar ki uyuşturucu kullananlar salıverilecek. Bu temele indirmek, bu eksene sabitlemek tamiri olmayan vicdansızlıktır. Samanlıkta iğne aramaya gerek yoktur. Uyuşturucudan içeri olanlar ıslah olduysa, merhamet istiyorsa duymayalım mı? Bunlar insan değil mi, fırınlara atıp yakalım mı, katarlara doldurup sürgüne mi yollayalım?

Uyuşturucu en hassas olduğumuz sorunlardan birisidir. Ülkücü hareketi bu konuda tartışmaya açmak kimsenin harcı değildir. Hakikat haysiyettir, ikisinden de ödün vermeyiz.

Uyuşturucuyla MHP'nin adını yan yana getirmek cehalet değilse cinayettir. Bunları geçtik de uyuşturucu baronlarını konuşan yoktur! Trafiği yönlendiren şerefsizlerin hatırlı ve arkası olan müsveddelerin üstüne giden yoktur. Ne isteniyor garibanlardan, kader mahkumlarından.Günyüzüne çıkmak onların hakkı değil mi?

'KENDİ GÖBEK BAĞIMIZI KENDİMİZ KESMEYE HAZIRIZ'

Kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. İttifak, yok sayılması, tez ve önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalmayacaktır.

Diğer tarafın üstten bakması, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Pozisyon hatırlatması, çatladı, çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını idame ettiremeyecektir.

'İTTİFAK BEKLENTİMİZ KALMAMIŞTIR'

Dürüstlük olmadan eşitler arası ilişki sürmeyecektir. Bazıları sevinç taklaları atabilirler. Tartışmalara son vermenin vakti yoktur. Bu kronik süreci uzatmanın alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, niyetimiz artık kalmamıştır. 

İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı yoktur. Oyalanmaya, milleti aldatmaya, umutlarla oynamaya lüzum yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz.

Aldığımız kararlar doğrultusunda yerel seçimlere partimizin ismiyle, kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp Türkiye'nin her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi yapacağız.

'ANDIMIZ KARARI ÇÖZÜLME SÜRECİNİN KAMBURLARINDAN KURTULUŞUN PARLAK BİR MÜJDESİ OLMUŞTUR'

Danıştay, çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Çözülme sürecinin kamburlarından kurtuluşun parlak bir müjdesi olmuştur.

Diyorlar ki, Danıştay anaysa ve yasalara karşı karar vermiştir. Bu nasıl bir şuur kaybıdır? Diyorlar ki, yargı denetimi idari eylem ve işlemin hukuka uygunluğuyla sınırlıdır. Neymiş

Danıştay hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış. Bunların hepsi zırvadır, uydurmadır, temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar andımızın okunacağını duyunca ayağa kalkmışlardır. Bu tespiti yapanların milli kimlikten ne anladıkları şaibelidir.

Devlet Bahçeli, 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan iittifakın sürdüğünü, yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını belirterek sözlerini 'düzeltti'.