Saray Ekonomisi Tıkırında: Eğitime Kesinti, Erdoğan'a Köşk

Saray Ekonomisi Tıkırında: Eğitime Kesinti, Erdoğan'a Köşk

Eğitim bütçesinden "tasarruf" kapsamında 2 milyar lira kesinti yapılırken, Erdoğan'ın şahşahasından ise taviz verilmiyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda" yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisiyle Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü yapılacağını söyledi.

EĞİTİME KESİNTİ, ERDOĞAN'A KÖŞK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden "tasarruf tedbirleri" kapsamında %18'lik bir kesinti yapan AKP hükümeti, hiçbir kalemde kısıtlamaya gitmeyip krizin faturasını eğitime kesti. Krizi gerekçe göstererek "tasarruf" kapsamında eğitim bütçesinden kesinti yapan AKP, konu Erdoğan olunca kriz tanımadı.

HEM KÖŞK, HEM OTAĞ MERKEZİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan programda yaptığı konuşmada"Bahçeli bir ziyaretinde 26 Ağustos'u konuşurken, Ahlat'ı değerlendirirken güzel bir hatırlatmada bulundu. Dediler ki Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yakışır. Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü yapacağız. Ahlat'ta 10 dönüm alanda, 1071 metrekare oturma alanına sahip bir otağ merkezi yapacağız."