Şans istedi, benzetmesini yaptı: AKP'li Özdağ'dan yine 'tecavüz' skandalı

Şans istedi, benzetmesini yaptı: AKP'li Özdağ'dan yine 'tecavüz' skandalı

Daha önce Meclis'teki sözleri tepki toplayan Özdağ, verdiği demeçte yine bir skandala imza attı.

İleri Haber

Eski AKP Manisa Milletvekili ve partinin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, skandal bir ‘tecavüz’ benzetmesi yaptı.

Yandaş Süper Haber’den Hülya Okur’a bir röportaj veren Özdağ, devleti tanımladığı açıklamasında bir skandala imza attı.

Özdağ’ın ‘tecavüz’ benzetmesi yaptığı demecindeki cinsiyetçi sözler şöyle:

“Devlet ele geçmez. Devlet, 18 yaşındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 95 yıllıktır, Türkiye devleti Anadolu topraklarında 1000 yıl Orta Asya'da 3000 yıllık bir devlettir. Gece her türlü saldırıya uğrar, tecavüze de uğrar, sabah bakire olarak kalkar. Ve hesabını da görür.”

HAYVANA TECAVÜZ’E ‘BİR ŞANS DAHA’ İSTEMİŞTİ

2016 yılında, o dönem milletvekili olan Özdağ, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın Meclis komisyonunda görüşüldüğü sırada söz alarak, hayvanlara tecavüz edenlere bir şans daha tanınması gerektiğini söylemişti.

Tasarıyı hazırlayan Türkiye Barolar Birliği avukatlarından Buğcan Çankaya, hayvanlara tecavüz eden kişilerin tekrar tekrar hayvan sahiplenerek aynı davranışı göstermemesi için“hayvan sahiplenmekten men” cezası verilmesi maddesini eklediklerini söyleyince AKP’li Selçuk Özdağ araya girerek tepki toplayan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Efendim, burada Kabahatler kanunu’ndan çıkartıyoruz ve Türk Ceza Kanunu’nun içerisine alıyoruz. Bu hakikaten bir devrim, bir reform fakat bir yandan altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum çünkü insanlara şans vermek gerekir. Yanlış yapabilir, hata yapabilir, bu insanlar için de geçerlidir. Türkiye’de hata yapan insanlar veya hata yaptıkları kanunlar tarafından teşhir edilen kişilere tekrar yeniden yaşama tutunma hakkı vermiyor muyuz? Veriyoruz. o nedenle, ben bunu çok ağır bir ceza olarak görüyorum. o nedenle, bu önergeye de katılmıyorum.”