Şanlıurfa Valiliği: Ceylanpınar'da bir çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valiliği: Ceylanpınar'da bir çocuk hayatını kaybetti

Erdoğan'ın talimatıyla Suriye'ye yönelik başlatılan harekatın ikinci gününde Tel Abyad'a karadan asker geçişler ve hava saldırıları devam ediyor.

Dün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlatılan harekatın ikinci gününde Tel Abyad'a karadan askeri geçişler ve hava saldırıları devam ediyor.

Sabah saatlerinde Kamışlı'daki hedeflere yönelik hava saldırılarının yeniden başladığı belirtilirken; Tel Abyad'a yönelik dün akşam saatlerinde başlatılan kara operasyonunun da sürdüğü öğrenildi.

Kent merkezinde sabah saatleri itibarıyla sessizliğin hakim olduğu ve Resulayn'a yönelik hava saldırısının sabah saatleri itibarıyla yeniden başladığı da öğrenilen bilgiler arasında.

KAMIŞLI VE TEL ABYAD'A TOP ATIŞLARI YAPILIYOR

Türkiye askeri birlikleri, gece boyunca çeşitli noktalardan Akçakale'den Tel Abyad tarafına geçiş yaptı. Öğlen saatlerinden itibaren Tel Abyad ve Kamışlı'yı hedef alan top atışları devam ediyor.

AKÇAKALE'YE HAVAN ATILDI: 17 YARALI

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine ikinci roket düştü. Suriye sınırından atılan bir havan mermisi daha Akçakale ilçe merkezine düştü. İlk havan topu bir evin çatısına isabet ederken, ikincisinin ise bir evin bahçesine düştüğü öğrenildi.

Habertürk'ün aktardığı bilgiye göre 17 kişi yaralanırken, bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sabah saatlerinde de Ceylanpınar'a 5 havan mermisi isabet etmişti.

NUSAYBİN'DE AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

16.50 - Mardin'in Nusaybin ilçesinde halktan edindiğimiz bilgilere göre, TOKİ konutlarının vurulduğu ve 3 kişinin yaşamını kaybettiği iddia edildi. Yerel basında çıkan haberlere göre olay doğrulanırken, hayatını kaybeden 3 kişinin de aynı aileden olduğu bildirildi. Suriye sınırından atılan havan mermisiyle 11 kişinin de yaralandığı ve yaralıların Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: BİRİ BEBEK, İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

17.15 - Şanlıurfa Valiliği, harekata ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Akçakale ve Ceylanpınar'a havan ile roket mermilerinin isabet etmesiyle bir bebek, iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca 46 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Valiliğin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." 

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: BİR ÇOCUK DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

11 Ekim 00.15 - Şanlıurfa Valiliği yaptığı son açıklamada bir çocuğun daha sınırın Suriye tarafından atılan mühimmatın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, "Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Mazlum Güneş (11)" adındaki çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

 

 

DAHA FAZLA