AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili görevlileri vurdu: 2 ölü

AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili görevlileri vurdu: 2 ölü

Malatya'da, oy verme işlemleri sırasında AKP'li adayın yeğeni Saadet Partili sandık görevlisi ve müşahiti tabancayla vurarak öldürdü.

Malatya’nın Pötürge ilçesinde, oy verme işlemi sırasındaki silahlı saldırıda AKP'li adayın yakınları tarafından tabancayla vurulan 2 Saadet Partisi üyesi sandık görevlisi ve müşahit hayatını kaybetti. Saadet Partisi Basın Bürosu, 2 müşahitlerinin AKP adayının yeğeni tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Sabah saat 10.30 sıralarında Bölünmez Mahallesi İlkokulu’na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında muhtar adaylarının tarafları arasında tartışma çıktı.

AKP'Lİ ADAYIN YEĞENİ SAADET PARTİLİ 2 GÖREVLİYİ ÖLDÜRDÜ

Arbede sırasında AKP adayının yeğeni tarafından tabancayla vurulan Saadet Partisi üyesi ve sandıkta görevli olan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirdi. Kolluk güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı.

'AÇIK OY KULLANIMINA İTİRAZ ETTİKLERİ İÇİN VURULDULAR'

Saadet Partisi Basın Bürosu “Malatya Pütürge’de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Açık oy kullandırılmak istenildiği ve bizim müşahitlerimizin itirazı sonucu çıkan olayda müşahitlerimiz silahla vurularak öldürülmüştür” açıklamasını yaptı.

"Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Açık oy kullandırılmak istenildiği ve bizim müşahitlerimizin itirazı sonucu çıkan olayda müşahitlerimiz silahla vurularak öldürülmüştür."

KARAMOLLAOĞLU: ALACAĞINIZ BİRKAÇ FAZLA OY YERİN DİBİNE BATSIN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" diyerek olaya tepki gösterdi. Karamollağlu, yaptığı açıklamada, "Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" dedi.

VELİ AĞBABA: HİÇBİR MAKAM BİR CANIN KAYBEDİLMESİNİN KARŞILIĞI OLAMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da "Hiçbir makam br canın kaybedilmesinin karşılığı olamaz" derken şunları kaydetti:

"Maalesef 2 yurttaşımız seçimler nedeniyle bir tartışma sonucu öldürülüyor. Hiçbir belediye başkanı, neresi olursa olsun, hiçbir makam bir canın kaybedilmesinin karşılığı olamaz. Hele hele 2 kardeşimizin, 2 insanımızın hayatını kaybetmesi çok üzücü. Hiçbir belediye başkanlığı 2 kardeşimizin canına mal olmasına değmez. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Umarım bir daha yaşanmaz. Herkesin sağduyulu olması gerekiyor, herkesin sakin olması gerekiyor. Sonuçta seçimler geçiyor, seçimlerden sonra Türkiye'de yeniden bir hayat var. Hepimiz, hep birlikte, hangi siyasi partiden olursak olalım, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz." 

ERDOĞAN: BENİ CİDDİ MANADA ÜZDÜ

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan da oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ilk olarak Malatya'daki olaya değindi. Erdoğan, olayı üzüntüyle karşıladığını belirtirken, Bu durumu partiler arası bir adeta sorgulamaya bir bu noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözleri çok büyük önem taşıyor" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Öncelikle sabah yeni başlayan Malatya'daki olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümü cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı. Tabii bu konuda Adalet, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak gerekli tüm soruşturmaları yapıyorlar. Bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum. Fakat bu durumu partiler arası bir adeta sorgulamaya bir bu noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözleri çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki seçimler bitene kadar herhangi bir durum olmamasıdır. Aldığım bilgileri göre şu ana kadar iyi gidiyor. "

MALATYA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Malatya Valiliği, sandık başında iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dair açıklama yaptı. Valilik açıklamasında “Olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanmıştır” ifadesi yer aldı.