Sandık kurulu görevlilerinin GBT'leri inceleniyor

Sandık kurulu görevlilerinin GBT'leri inceleniyor

Bakırköy ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Esenyurt, Zeytinburnu, Beylikdüzü seçim kurullarında görev alanların bilgilerini istediği ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 02.04.2019 tarihli, '1782' No'lu kararında sandık kurulunda görev alanlardan bilgi istenmesinde ve bu bilgilerin "Mahkeme ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına verilmesinde bir sakıncı görülmemiştir" denildi.

CHP'ye ulaşan belgeye göre sandık kurulu başkanlarının, memur üyelerin, parti görevlilerinin, oy torbalarını teslim almakla ve seçim sonuçlarını sisteme girişini yapmakla görevlendirilenlerin bilgileri istendi.

[ih2]

Belgede, görevli kişilerin isim, soy ismi, T.C. kimlik numaraları, iletişim bilgileri ve hangi kurumdan görevlendirildiklerine dair liste istenildiği belirtiliyor.

Sputnik'in haberine göre, belgenin 'sonuç' bölümünde ise şöyle denildi: 

"1- Bakırköy ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istenilen bilgi ve belgelerin soruşturma kapsamında olması durumunda verilmesine,

2- Karar örneğinin Esenyurt 1 ve 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına, Beylikdüzü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ve Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi."