Sancaktepe’de okulları tarikata teslim edilen aileler tedirgin

Sancaktepe’de okulları tarikata teslim edilen aileler tedirgin

Sancaktepe 19 Mayıs İlköğretim Okulu velileri okula rahatlıkla giren cübbeli ve sarıklı cemaat üyelerinden tedirgin.

Gülen Cemaati’nin devletin her kademesine ve okullara sızmasına yardımcı olan AKP iktidarı şimdi de okullara farklı tarikatları yerleştiriyor. Ülkede bulunan pek çok okulda tarikatalara bağlı gerici kurumlar faaliyet gösteriyor, çocukları etkileri altına alıyor.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı gerici Hiranur Vakfı üyelerinin Sancaktepe 19 Mayıs İlköğretim Okulu içerisinde yer alan 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu’na gelerek öğrencilere ders verdiği öğrenildi.

Söz konusu ‘eğitimlere’ İmam hatip müdürü Ozan Özkaya tarafından izin verildiği de aktarılıyor.

OKUL MÜDÜRÜ İLE ANLAŞMA

Velilerin aktardığına göre, Sancaktepe’de faal olan gerici Hiranur Vakfı üyeleri imam hatip müdürü Ozan Özkaya ile bir anlaşma yaparak geçen yıldan beri sürekli olarak okula gidiyor.

İleri’ye konuşan bir veli, okul idaresi tarafından yapılan savunmada imam hatip velilerinin bu durumdan memnun olduğunun söylendiğini belirterek, “Okul içinde bu vakıfa ait sarıklı, cübbeli adlarına hoca dediklerini gerici vakıf üyeleri okulda cirit atmaktadır. İlkokul saatinin çıkış saatinde okulda faaliyet içindeler. İlköğretim binasında hizmet veren öğretmenler bile gericiliğe hizmet eden bu kişileri okulda istemiyor. Fakat soruşturma korkusu ile seslerini çıkaramıyorlar” dedi.

“KORKUYORUM”

Durumu kabul etmediklerini belirten veli şöyle devam ediyor, “Çünkü oraya çocuğunu gönderen Alevi aileler de var. Ya da bizim gibi onlardan farklı düşünen ailerler de var. 

Ben yarın bir çocuğun canının yanmasından korkuyorum. Her gün haberlerde o kadar korkunç şeyler okuyoruz ki o tarz, insanların çocuklarımıza yaklaşmasını istemiyorum. Bu derneğin okuldan ayağının kesilmesi gerekiyor. Beni oradaki çocukların eğitim hayatı ilgilendiriyor. 

DEVLETİN HER KADEMESİ İLE YAKIN TEMAS

İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan vakfın sosyal medya hesaplarında AKP ile ilişkisi ise açıkça sergileniyor.

Gerici vakfın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın yanı sıra devletin her kademesindeki bürokratlarla yakın temas halinde olması şaşırtmıyor.

 

DAHA FAZLA