Sancaktepe halkı, İstanbul seçimleri öncesinde milletvekilleriyle buluşuyor

Sancaktepe halkı, İstanbul seçimleri öncesinde milletvekilleriyle buluşuyor

Sancaktepe Demokrasi Meclisi, İstanbul seçimleri öncesinde, 21 Haziran'da düzenleyeceği etkinlikle Sancaktepe halkını milletvekilleriyle bir araya getirecek.

İleri Haber

Sancaktepe Demokrasi Meclisi, 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından 23 Haziran'da yenilecek olan seçimlere ilişkin "Oylarımızı Ekrem İmamoğlu'na veriyoruz" çağrısı yaptı.

"23 Haziran'da İstanbul'u yönetme irademizi tekrar geri alacağız" denilen bir açıklama yayınlayan Sancaktepe Demokrasi Meclisi, 23 Haziran öncesinde milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve Grup Bengi'nin de sahne alacağı etkinliğe tüm Sancaktepe halkını davet etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ahmet Şık, Oya Ersoy ve Dilan Dirayet Taşdemir, eski Milletvekili Melda Onur ve Levent Tüzel'in de konuşmacı olacağı etkinlik 21 Haziran Cuma günü saat 20.00'da Karaca Düğün Salonu'nda yapılacak.

'İSTANBUL'U YÖNETME İRADEMİZİ TEKRAR ALACAĞIZ'

Sancaktepe Demokrasi Meclisi tarafından yapılan çağrının tamamı şu şekilde:

"25 yıldır İstanbul'un kaynaklarını ve vergilerimizi gasp edenler 31 Mart'ta 16 milyonun iradesini gasp ettiler. Bir 5 yıl daha bu gasplara müsaade etmeyeceğiz. İstanbul'un yağmalanmasını seyretmeyeceğiz. 23 Haziran'da İstanbul'u yönetme irademizi tekrar geri alacağız.

Eşitlik için, adalet için, çevre için, İstanbul kaynaklarının İstanbul'da yaşayanlara eşit dağılımı için, yaşanılabilir mahalleler için, halkçı demokratik yerel yönetimler için, yerel demokrasi için bekle bizi İstanbul.

23 Haziran'da biz kazanacağız, her şey çok güzel olacak.

İstanbul kazanacak, Türkiye kazanacak, halklar kazanacak."