Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: AYM üyesinin sosyal medya hesabının olması başlı başına felaket

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: AYM üyesinin sosyal medya hesabının olması başlı başına felaket

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına ilişkin "Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medya hesabının olması buralardan siyasete gönderme yapması zaten başlı başına bir felaket" şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir radyo programında Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yaparak “Işıklar yanıyor” paylaşımı yapmasına ilişkin konuştu.

Varank programda "Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medya hesabının olması buralardan siyasete gönderme yapması zaten başlı başına bir felaket. Bu ülke darbelerden ve vesayet rejiminden çok çekti" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank şunları söyledi:

“Gerçekten çok talihsiz bir açıklamayla karşı karşıya kaldık. Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medya hesabının olması buralardan siyasete gönderme yapması zaten başlı başına bir felaket. Bu ülke darbelerden ve vesayet rejiminden çok çekti. Biz iktidarımız boyunca çok çeşitli vesayet odaklarıyla mücadele ederek bu noktalara geldik. Bu mücadelede bizim her zaman yanımızda milletimiz oldu. Bu vesayet odaklarını milletimizin desteğiyle bir bir üstesinden geldik. Bu ülkede herkes ışıkların yanmasının, bir binanın ışıklarının yanmasının ne demek olduğunu bilir. Bu çok açık ve net bir darbe imasıdır. Bu ülkede Genelkurmayın ışıkları yanıyor diye, defalarca manşetler atıldı. Siyasi iktidarlara göndermeler yapılmıştır."