Sanayi Bakanı'nın hayali: Otomotivde başarılı bir dünya devi

Sanayi Bakanı'nın hayali: Otomotivde başarılı bir dünya devi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ile önemli bir adım atmış olduk. İnşallah başarılı bir dünya devi ortaya çıkarmayı hayal ediyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Otomobil Sanayicileri Derneği'nin (OSD) İstanbul'da gerçekleştirilen 45'inci Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 16 senede üretimde düşük teknoloji düzeyinden orta ve üzeri teknolojiye doğru başarılı bir geçiş yaptığını iddia etti.

2002’de ihracatın yüzde 50’sinin düşük teknolojili ürünlerden oluştuğunu söyleyen Varank, geçen sene itibarıyla bu oranın yüzde 32 olduğunu,  "Artık hedefimiz yüksek teknolojiye geçişi doğru bir metotla sağlamak. Bunun için kamunun koyduğu vizyonu başarıyla yürütecek, dinamik, yenilikçi ve rekabetçi bir özel sektör kilit önem taşıyor" dedi.

'YERLİ OTOMOBİL' YİNE SAHNEDE

AKP'nin hemen her seçim dönemi vaatlerinden "yerli otomobil" hakkında konuşan Varank, "Milli Teknoloji Hamlesinin temel motivasyonu, her alanda yaşanan bu dönüşümde ortaya çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilmek. Otomotivde atacağımız doğru adımlarla, gelecekte çok daha büyük bir endüstri haline gelebileceğimize inanıyorum. Burada, en öncelikli hedeflerimizin başında hiç şüphesiz Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek olacak" şeklinde konuştu.

BAKAN VARANK'IN 'DÜNYA DEVİ HAYALİ'

Varank, konuşmasında sık sık otomobil sektörünün patronlarını överken "5 özel sektör firmamızın oluşturduğu Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ile önemli bir adım atmış olduk. Türkiye’nin yetkinliklerini kullanan ve teknoloji kapasitesini geliştiren bir iş modeliyle inşallah başarılı bir dünya devi ortaya çıkarmayı hayal ediyoruz. Yerli otomobil Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Bey de bugün aramızda. Sanırım bakanlık koltuğuna oturduğumdan beri en fazla kimle toplantı yaptınız derseniz, Gürcan Bey'i ilk beş arasında sayabilirim. Sürekli bir araya geliyoruz. Bu konuyu biz de yakından takip ediyoruz" dedi.