Sanatçılar tepki göstermişti: '56 saatte bale antrenörlüğü' kursu ertelendi

Sanatçılar tepki göstermişti: '56 saatte bale antrenörlüğü' kursu ertelendi

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, "56 saatte bale antrenörlüğü" vaadiyle yapmayı planladığı bale antrenörlüğü kursu programını erteledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Türkiye Dans Sporları Federasyonu 6-12 Mart tarihleri arasında 56 saatlik “bale antrenörlüğü” programı yapılacağını duyurmuştu. Bale Sanatçıları Derneği'nin ve sanatçıların bu programa tepki göstermesi üzerine bir açıklama yapan federasyon, bale ve modern dans branşları kurslarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, yaptığı açıklamada, "Federasyonumuzca yapılması planlanan Bale ve Modern Dans branşları kursları, Antrenör Eğitim Talimatı'nda yapılması planlanan değişiklikler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna ve camiamıza saygılarımızla duyurulur" dedi.

NE OLMUŞTU?

56 saatlik “bale antrenörlüğü” programına karşı Bale Sanatçıları Derneği tarafından başlatılan kampanyada balenin, Rönesans döneminden günümüze tüm dünyada 'sanat' olarak kabul gördüğü ve Anayasa’da da sanat faaliyeti olarak kabul edildiği belirtilmişti. Dernek Başkanı Ayfer Tarlak ayrıca, yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracaklarını duyurdu.

DAHA FAZLA