Sanatçı Pınar Aydınlar’dan direnen Flormar işçilerine destek mesajı

Sanatçı Pınar Aydınlar’dan direnen Flormar işçilerine destek mesajı

Sanatçı Pınar Aydınlar kaldığı cezaevinden direnişteki Flormar işçilerine dayanışma mesajı yolladı. Aydınlar 81 gündür süren direniş için "Yoksul halkların, ezilenlerin, işçi sınıfının sanatçısı olarak yürekten selamlıyorum" dedi.

Nazlı Eda Piyade / @nazliieda_

Cezaevindeki sanatçı Pınar Aydınlar, Petrol-İş üyesi oldukları için işlerine son verilen ve 81 gündür fabrika önünde direnişte olan Flormar işçilerine dayanışma mesajı yolladı.

Aydınlar'ın kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde İlerici Kadınlar Meclisi adına kendisini ziyaret eden Av. Yelda Koçak aracığıyla yolladığı mesaj şöyle:

'DİRENİŞ GÜZELLEŞTİRİR, DİRENİŞ ÖZGÜRLEŞTİRİR'

“Kadın yaşamdır. Yaşamın öznesi, kavganın ise inatçı ve en güzel yüzlüdür. Biz kadınları güzel kılan, hayatın her alanında kimi zaman bir fabrikada, bir atölyede, köyde, okulda, ovada, kırda, alınterine sahip çıkmaktır.

Bu uğurda her bedeli göze alarak nasırlı ellerle umuda tohum ekmeye devam edeceğiz..

Aylardır  direnen ve ne yazık ki bulunduğum hapis sürecinde yalnızca gazetelerden takip edebildiğim Flormar işçilerinin  direnişini, yoksul halkların, ezilenlerin, işçi sınıfının sanatçısı olarak yürekten selamlıyorum.

Ekmek ve gülden asla vazgeçmeden, emeğimizi sömürenlere diyoruz ki, “Direniş güzelleştirir, direniş özgürleştirir"

Yaşasın sınıf bilinci ! Yaşasın proletarya..

Yüreğim sizinle...

Sevgilerimle 
P.Aydınlar
Bakırköy Kapalı C.İ.K.G-22”

NE OLMUŞTU?
Pınar Aydınlar 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili adayı olarak yaptığı konuşmalardan dolayı “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla Mayıs 2018’de tutuklanarak Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne gönderildi.