Sanat emekçileri işlerini geri istiyor!

Sanat emekçileri işlerini geri istiyor!

Mağduriyetleri daha da artan sanat emekçileri için Kültür Sanat-Sen öncülüğünde “#SanatEmekçileriİşleriniİstiyor” etiketiyle bir Twitter eylemi yapıldı. Eylemde, emekçilerin işlerine döndürülmesi talep edildi. 

İleri Haber

Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatrolarında yılbaşında sözleşmeleri yenilenmeyerek işsiz bırakılan sanat emekçileri için Twitter’da sosyal medya eylemi yapıldı. Kültür Sanat-Sen’in öncülüğündeki eylemde, sanat emekçilerinin işlerine geri dönülmesi talep edildi.

2020’nin başında Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatrolarında çok sayıda sanat emekçisinin sözleşmesi yenilenmemiş ve yurttaşlar işsiz bırakılmıştı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ülkede yaygınlaşmaya devam ederken hiçbir maddi destek alamayan emekçilerin iş bulma olanağı da ortadan kalktı.

Mağduriyetleri daha da artan sanat emekçileri için Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) öncülüğünde 20.30 itibarıyla “#SanatEmekçileriİşleriniİstiyor” etiketiyle bir Twitter eylemi yapıldı. Eylemde, emekçilerin işlerine döndürülmesi talep edildi.